Nieuwe HTC HD2 officieel; eerste Windows Phone met HTC Sense

· 12 reacties


HTC heeft zojuist de langverwachte HD2 officieel aan het grote publiek voorgesteld. De HTC HD2 de eerste Windows Phone met Windows Mobile 6.5 én HTC Sense én capacitief touchscreen!

Hiermee is de HTC HD2 het eerste Windows toestel dat voorzien is van een dergelijk capacitief beeldscherm, vergelijkbaar als de iPhone. Dit beeldscherm reageert op warmte in plaats van op druk. Capacitieve beeldschermen zijn doorgaans accurater en gevoeliger dan zogenaamde resistive beeldschermen.

HTC HD2
De HTC HD2 met HTC Sense

Maar de HD2 is voorzien van meer technologische snufjes die zeker de moeite waard zijn. Denk dan aan een supersnelle 1 GHz processor. Het toestel reageert hiermee een stuk sneller dan zijn voorgangers.

Windows Mobile 6.5

Naast de uiterlijke en technische kenmerken is er ook intern het nodige wat de HD2 uniek maakt. Zo is het nieuwe Windows Mobile 6.5 voorzien van enkele nieuwe functies waaronder de My Phone dienst om gratis en automatisch een back-up te maken van je belangrijke gegevens. HTC maakt overigens tevens bekend dat er op zeer korte termijn een gratis update beschikbaar komt voor HTC Diamond2, Touch Pro2 en Snap eigenaren.

Personalisatie

De HTC HD2 is tevens de eerste Windows Phone die met het nieuwe HTC Sense is uitgerust. De drie pijlers van HTC Sense zijn; Make it mine, Stay close en Discover the unexpected. In de praktijk betekend dit dat je de HD2 naar geheel eigen smaak kunt personaliseren en iedereen op de hoogte kunt houden van je doel en laten.

HTC HD2 carkit

Optionele carkit

Verder zal er een optionele carkit verkrijgbaar zijn die de HD2 gebruikersinterface automatisch transformeert naar een gebruiksvriendelijke navigatie-ervaring. Wanneer deze beschikbaar is en tegen welke prijs heeft HTC niet bekend gemaakt.

De HTC HD2 zal vanaf eind oktober verkrijgbaar zijn. Het toestel krijgt los een adviesprijs mee van 600 EURO.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel