Onthulling vouwbare Samsung-telefoon mogelijk over 2 weken


Een vouwbare telefoon is mogelijk dichterbij dan je denkt. Samsung kondigt hem misschien al over 2 weken aan. Dan vindt een event plaats in San Francisco waar Samsung meer vertelt over het toestel en hem misschien al zelfs laat zien.

Critici trekken het nut van een vouwbare telefoon al langer in twijfel maar de techniek maakt de weg vrij voor een totaal nieuwe vormgeving. Dat zou de markt kunnen openbreken die nu nog vast zit in rechthoekige grote schermen. Je kunt je natuurlijk afvragen waarom we een nieuwe vormgeving nodig hebben, maar dat werd vroeger ook van telefoons met toetsenborden gezegd. Dat werkte toch ook gewoon? We weten intussen wat de introductie van de iPhone met de markt heeft gedaan.

Samsung Developer Conference 2018
"Where now meets next"

Samsung houdt op 7 november in San Francisco haar jaarlijkse Developer Conference. In een uitnodiging die Samsung op Twitter plaatste staat te lezen "where now meets next", los vertaald "waar het nu het volgende ontmoet". Ook zien we een knipoog naar een vouwbaar product. Als Samsung besluit het toestel daar te laten zien of zelfs onthullen dan duurt het hoogstwaarschijnlijk nog tot 2019 voordat we hem in de winkels zullen aantreffen. Samsung heeft al aangegeven geen haast te maken met het uitbrengen ervan. Er moet een duidelijk toegevoegde waarde zijn aan een vouwbaar product. Bovendien zorgt de verwachte hoge prijs voor lage verkoopaantallen. Samsung zal er in het begin niet rijk van worden.

Nog geen beeldmateriaal

Opvallend is dat we tot op heden nog weinig hebben gezien van het toestel. Meestal lekt voor een onthulling het nodige uit, zowel in de vorm van persrenders als foto's van prototypes en vroege productmodellen. Wij hebben wel een goede poging gedaan om patenten om te zetten in renders maar echt beeldmateriaal is er nog niet. Dat kan verklaard worden doordat het toestel nog steeds niet productieklaar is. Er zijn dan minder mensen bij betrokken en mogelijk circuleren er slechts een paar prototypes rond wat de kans op uitlekken kleiner maakt. Dit past wel in de verwachting dat het toestel nog lange tijd niet te koop zal zijn. Een naam hebben we echter wel, verwacht wordt dat de vouwbare Samsung als de Galaxy F op de markt komt.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel