Google werkt aan mid-range Pixel genaamd ‘Bonito’

Voordelige Pixel-telefoon in de maak?


Google kondigt mogelijk in de eerste helft van 2019 een mid-range Pixel-apparaat aan. Hoogstwaarschijnlijk een smartphone met Snapdragon 710-processor. De huidige Pixel-telefoons draaien beiden nog de meest uitgebreide Snapdragon van Qualcomm. Bewijs voor het toestel met codenaam Bonito duikt steeds vaker op.

Google heeft er een handje van om haar Pixel-telefoons codenamen te geven die verwijzen naar vissoorten. Zo ook 'Bonito' die bij ons beter bekend is als de gestreepte tonijn. Deze naam duikt steeds vaker op in code die Google publiceert. Nu ook weer want Roland Quandt vist de naam op in combinatie met de Snapdragon 710; een mid-range chipset van Qualcomm. De 700-serie is relatief nieuw en de 710 is de eerste chipset daarin.

Zwarte Google Pixel
Nog mysterieuze Pixel 'Bonito'

Een mid-range Pixel zou een nieuwe strategie van Google zijn. Tot op heden verschillen de 2 Pixel's alleen in schermformaat; de specificaties zijn beide zeer high-end te noemen. Nieuwste zijn de Pixel 3 en Pixel 3 XL die beiden over Snapdragon 845-processor beschikken, 12 megapixel camera met Smart HDR en dubbele selfiecamera. Met een mid-range toestel lijkt Google marktaandeel te willen bemachtigen. Daarmee gaat het direct de concurrentie aan met haar eigen klanten zoals Samsung, Nokia en Huawei. Of dat ook het echte verhaal is moet blijken, laten we daarvoor de daadwerkelijke lancering afwachten. Het is wel te hopen dat een mid-range Pixel een beduidend lager prijskaartje heeft, de huidige Pixels zijn nogal duur namelijk.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel