“Samsung werkt aan gamingtelefoon met eigen GPU”


We zien de laatste tijd steeds vaker gamingtelefoons opduiken. Bewijs dat daarvoor een markt is. Iets wat ook Samsung is opgevallen zo lijkt. De Zuid-Koreanen zijn naar verluidt druk bezig met een dergelijke telefoon geheel voorzien van eigen grafische processor (GPU).

Momenteel maakt Samsung in haar Exynos-chipset gebruik van de Mali GPU van ARM. Echter behaalt Apple momenteel erg goede resultaten met een eigen grafische chip. Reden voor Samsung ook die mogelijkheid af te wegen en naar verluidt zijn ze al een tijdje bezig met een geheel eigen grafische processor, een zogenaamde GPU. Een krachtige grafische chip is noodzakelijk om zware grafische toepassingen te kunnen draaien zoals games. Een eigen GPU zou Samsung een voordeel opleveren ten opzichte van andere gaming-fabrikanten zoals Razer die net de Razer Phone 2 uitbrachten.

Samsung Exynos 9
Binnenkort een Exynos met eigen GPU?

Een eigen GPU is niet alleen handig voor een eigen gaming-telefoon, Samsung zou deze ook in haar overige Galaxy-telefoons kunnen toepassen. En doordat ze niet meer bij ARM hoeven in te kopen kunnen ze zelfs kosten besparen al zal de besparing die dat oplevert wel enkele jaren kosten. Testen van een zogenaamde S-GPU zijn nog niet opgedoken, we weten dus nog niet hoe een eigen GPU zich verhoudt ten opzichte van de GPU in Apple's A12 Bionic. Meer kracht betekent ook meer warmte. Er is dus betere koeling nodig. Daarvoor zou Samsung haar oog hebben laten vallen op dezelfde koeling als in de Note9; Water Carbon Cooling.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel