Sony kondigt Xperia Z1 f aan voor Japan

· 1 reactie


De komst van een kleinere Xperia Z1, codenaam Z1 mini, leek al vrij zeker. Er lekte constant informatie uit van het toestel de afgelopen dagen. Nu kondigde Sony de Xperia Z1 f dan aan, maar helaas wel alleen voor Japan.

Dat wil overigens nog niet zeggen dat de Xperia Z1 f hier niet naar toe komt, mogelijk volgt een wereldwijde lancering later. Sony volgt met de komst van een kleinere Xperia Z1 in ieder geval een trend die we al langer waarnemen. Denk aan de Galaxy S4 mini en de HTC One mini. Allemaal kleinere uitvoeringen van huidige vlaggenschepen.

Sony Xperia Z1 f
De Sony Xperia Z1 f

Toch doet Sony het wel anders dan concurrenten. De Xperia Z1 f is namelijk net zo krachtig als z'n grotere broer. Hij is alleen iets kleiner. Een kleiner beeldscherm en kleinere batterij. De processor, de camera het geheugen; ze zijn allemaal hetzelfde gebleven. Ook is het toestel water- en stofbestendig gebleven.

Voorlopig alleen voor Japan

Voorlopig is de Xperia Z1 f (SO-02F) dus alleen voor Japan bedoeld, en wel voor operator NTT Docomo. Een internationale lancering ligt voor de hand alleen het tijdstip is nog niet bekend. Met deze aankondiging en nu de geest uit de fles is denken we niet heel lang meer te hoeven wachten.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel