Sony’s nieuwe vlaggenschip de Xperia Z1 met 20,7 MP camera aangekondigd

· 2 reacties


Sony Mobile heeft voorafgaand aan de IFA haar nieuwe vlaggenschip aangekondigd; de Xperia Z1. De Xperia Z1 is volgens Sony een premium smartphone die waterbestendig is en het beste van Sony combineert in een mobiele telefoon.

Dat zien we met name terug in de camera-eigenschappen van de Z1. De groothoeklens van 27mm heeft een F2.0 aperture en vangt beelden op een 1/2,3 inch grote CMOS-sensor met Exmor RS for Mobile techniek die verwerkt worden door een BIONZ for Mobile engine. Het aantal megapixels komt uit op 20,7. Al deze techniek moet ervoor zorgen dat je beelden kunt schieten in compactcamera-kwaliteit, oftewel scherpe en heldere foto's zelfs in situaties met weinig licht en/of veel beweging.

Sony Xperia Z1 water

Bovendien levert Sony enkele camera-apps mee met de Xperia Z1 waaronder Social Live waarmee je live beelden kunt streamen naar Facebook en Info-eye dat net als Google Goggles informatie geeft van wat je in beeld hebt. Verder aanwezig zijn Timeshift burst dat in twee seconden 61 foto's schiet om het perfecte moment te kiezen en AR effect dat animaties over de werkelijkheid projecteert om grappige effecten te krijgen.

De Sony Xperia Z1 zelf is een waterdichte telefoon (IP55 & IP58) en gemaakt uit twee lagen van gehard glas dat bij elkaar wordt gehouden door een aluminium frame. Binnenin draait een Snapdragon 800 processor op 2,2 GHz, een 3.000 grote batterij met STAMINA-modus en is er ondersteuning voor 4G LTE. Blikvanger is het 5 inch grote Full HD beeldscherm met Triluminos-techniek. Het moet voor een grotere kijkhoek zorgen, iets waar het Sony telefoons in het verleden nogal eens aan ontbrak. Ook op het gebied van geluid moet er dankzij ClearAudio+ niet te klagen zijn.

De Sony Xperia Z1 moet nog vanaf september in de winkel liggen in de kleuren wit, zwart en paars. De adviesprijs komt op een stevige 649 euro uit.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel