Samsung kondigt samen met Galaxy Note 3 bijbehorende Galaxy Gear aan


Samsung staat niet echt bekend om producten waarmee ze echt als eerste kwamen. Eén ding waar dat echter niet voor op gaat is de phablet. Vandaag kondigde Samsung de derde generatie Galaxy Note aan met de bijbehorend Galaxy Gear.

De Galaxy Note 3 is lichter, dunner en krachtiger dan z'n voorganger. Hij is bovendien wat hoekiger maar moet dankzij de speciale (nep) leren-achterkant wel lekkerder in de hand liggen. Uiteraard is ook deze Note 3 te bedienen met de S Pen, als is hij natuurlijk bedoeld voor het creëren van content.

Samsung Galaxy Note 3
De nieuwe Samsung Galaxy Note 3

Samsung leerde dat mensen het liefst over een nog groter scherm beschikten en ze deden precies dat. Het scherm van de Note 3 meet 5,7 inch groot. Net als volgens de geruchten neemt de Galaxy Note 3 video op in UHD-resolutie, 4K is dat. Geluid kun je ook in hoge kwaliteit opnemen; 24 bits 192 kHz. De Note 3 moet vanaf 25 september in de winkel liggen in 149 landen. Of Nederland hier ook onder valt is nog niet bekend. De gehele wereld kan in oktober genieten van de nieuwe Note. In eerste instantie kun je kiezen uit Jet Black, Plastic White en Blush Pink.

Galaxy Gear

Naast de Note 3 kondigde Samsung de nieuwe Galaxy Gear aan, de veel besproken horloge van Samsung. Het apparaat moet het bijpassende maatje worden van de Note 3, Galaxy S4 en S3 volgen na een software update. Of je er ook niet Samsung-telefoons mee kunt gebruiken zoals met Sony's SmartWatch is nog onduidelijk.

Samsung Galaxy Gear
Samsung Galaxy Gear

Je leest er sms'berichten en andere notificaties mee maar kunt ook binnenkomende berichten mee aannemen. De Gear is gelukkig niet zo groot als vooraf werd gedacht. Het scherm meet 1,63 inch en is voorzien van een 320 bij 320 pixels resolutie op een Super AMOLED-display. Het spraakbestuurde en aanraakgevoelige apparaatje heeft een metalen body waarmee hij er redelijk robuust uitziet. De Gear moet 25 uur meegaan op één lading dus je zult hem wel iedere dag moeten opladen.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 3 N9005

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 3 N9005


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel