Samsung wil 6 miljoen opvouwbare telefoons verkopen in 2020


Nu willen we allemaal wel iets maar Samsung heeft zich tot doel gesteld om in 2020 maar liefst 6 miljoen opvouwbare telefoons te verkopen; 12x meer dan nu. Alle divisies zijn in gereed gebracht om dit doel te halen.

Momenteel heeft Samsung exact 1 opvouwbare telefoon in het assortiment; de Galaxy Fold. Een toestel dat niet probleemloos ter wereld kwam. Er gingen vele jaren aan ontwikkeling aan vooraf en toen het moment van lanceren daar was zaten er nog kinkels in de kabel. Of in het scherm beter gezegd want in de praktijk kon er wel eenvoudig vuil onder het scherm belanden waarna het defect raakte. Opstartproblemen die allemaal zijn opgelost.

Samsung Galaxy Fold
Dit keer 6 miljoen

En daarom is het moment daar om de productie op te schroeven. Vooral omdat de vraag naar de Fold bovenverwachting is. De voorraad is weliswaar klein maar het toestel is op vele plaatsen wel uitverkocht. Op moment van schrijven gingen er 500.000 exemplaren van over de toonbank. Niet gek voor een telefoon die los bijna twee duizend euro kost. Wil Samsung inderdaad 6 miljoen opvouwbare telefoons verkopen dan moeten de verkopen met ruim 10x over de kop.

Ambitieus

Volgens diverse analisten is dat wat ambitieus. Etnews schrijft dat analisten voorzichtiger zijn en rekening houden met aantallen tussen de 3 en 5 miljoen. Een mogelijkheid voor Samsung om z'n doelstelling te halen is met nieuwe modellen. Zo gaan er nog altijd geruchten over een verticaal opvouwbaar model, vergelijkbaar met de oude clamshell.

Onzekerheden

Ook zal Samsung de productie van vouwbare schermen moeten opschroeven. Samsung is momenteel de enige die dergelijke panelen kan fabriceren. Een nieuwe fabriek in Vietnam staat al in de planning. Een ander probleem wat Samsung moet aanpakken is het verzinnen van toegevoegde waarde. De software moet slim gebruikmaken van het extra toegevoegde schermoppervlakte. Google heeft al diverse uitbreidingen aan het Android-besturingssysteem toegevoegd maar ook Samsung moet aan de bak. Al met al genoeg onzekerheden om goede voorspellingen te doen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel