Google brengt Android 10 Go Edition uit voor instaptelefoons


Google brengt Android 10 Go Edition uit voor instaptelefoons

Google heeft de Go edition van Android 10 aangekondigd bedoeld voor eenvoudige instaptelefoons. Versie 10 brengt meer snelheid en meer veiligheid voor zelfs de voordeligste Android-smartphones.

Erg populair zijn ze hier niet; Android Go Edition-telefoons. Dat komt omdat we hier wat meer te besteden hebben. Is je budget echter beperkt en kun je maximaal 80 euro uitgeven aan een nieuwe mobiel dan is een smartphone met Android Go Edition best een aanrader. De Nokia 1 Plus bijvoorbeeld. Een zeer voordelige smartphone met eenvoudige hardware maar dankzij Android Go Edition toch redelijk vlotjes vooruitkomt. En nu is er ook van het nieuwe Android 10 een Go Edition aangekondigd.

Sneller en veiliger

In vergelijking met Android 9 (Go edition) belooft Google nu 10% snellere opstarttijden voor apps. En dankzij een nieuwe vorm van encryptie zijn Android 10 (Go edition) telefoons nu beter beschermd zonder dat de prestaties hieronder leiden. Nieuwe functies vinden we in de vorm van 'Read-out-loud' dat teksten omzet in spraak en Lens in Google Go dat uit foto's teksten kan selecteren en uitspreken. Handig voor ongeletterden of wie dyslexie heeft.

Google verwacht dat de eerste telefoons met Android 10 (Go edition) dit najaar worden aangekondigd. In Nederland zien we ze niet heel veel maar in sommige andere markten zijn ze erg populair. Modellen kosten daar soms enkele tientjes.


Prijsvergelijker Nokia 1 Plus
Maandelijks Bijbetalen Minuten Internet      
hollandsnieuwe abonnement € 11,50 € 11,50 1000 1000 MB   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Nokia 1 Plus


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel