Compacte Nokia 7 met ‘Bothie’-functie aangekondigd


HM Global heeft in China de Nokia 7 aangekondigd; een 5.2 inch grote Android-smartphone met Zeiss-camera, Ozo-geluid en 'bothie'-functie. Het toestel komt voorlopig alleen in China uit en onduidelijk is wanneer en voor hoeveel hij naar Nederland komt.

De Nokia 7 wijkt qua ontwerp licht af van de bestaande Nokia 5, 6 en 8. De vingerafdrukscanner zit bij de 7 namelijk achterop. Dit lijkt op het oog niet gedaan om de schermanden boven en onder te verkleinen, een trend die momenteel gaande is. Dat scherm is van het type IPS en kent een diagonaal van 5,2 inch met een Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Gecombineerd met de Snapdragon 630-processor maakt het van de Nokia 7 een keurig mid-range toestel.

Nokia 7
De nieuwe Nokia 7

Maar wel een mid-range toestel met hoogstaande multimedia-eigenschappen. Zo zit er achterop een 16 megapixel Zeiss-camera met een meer dan keurige f/1.8 lens. Dat moet voor heldere opnames zorgen in het donker. Voorop zit een 5 megapixel camera met f/2.0 groothoeklens dat een beeldhoek kent van 84°. HMD Global, de maker van de Nokia 7, maakt in haar persbericht melding van een Bothie-functie waarbij beide camera's gelijktijdig in split-screen kunnen opnemen. Dat geldt voor zowel foto's als video's. Om het multimediaverhaal af te maken beschikt de Nokia 7 ook over Ozo Audio waarbij geluid in hoge kwaliteit en 3D opgenomen wordt.

Nokia 7 in Nederland

Zoals gezegd zijn er nog geen woorden vuil gemaakt aan een mogelijke Nederlandse beschikbaarheid en prijs. In China moet het instapmodel met 4 GB aan RAM-werkgeheugen ¥2.499 kosten, omgerekend 319 euro. Er is ook een model met 6 GB aan werkgeheugen en die kost omgerekend 345 euro. De Nokia 7 komt uit in de kleuren Matte White en Gloss Black.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel