Google Pixel 2 doorstaat duurzaamheidstest niet zonder kleerscheuren


JerryRigEverything, bekend van z'n telefoon-martelvideo's, heeft een Pixel 2 onder handen genomen. En die komt er niet ongeschonden vanaf.

De video's van JerryRigEverything bevatten hetzelfde recept en die kennen we nu dus wel. De uitkomst van z'n test op de Google Pixel 2 is op sommige punten verrassend te noemen. Zo mag de Pixel 2 dan wel van metaal zijn gemaakt, Google past daarop een soort coating toe. Het geeft hem een mooi kleurtje en extra grip. Het krast ook enorm snel, sneller dan metaal. Bovendien kan contact met leer of spijkerstof zorgen dat er kleur overgedragen wordt. Zack van JerryRigEverything raadt daarom een hoesje aan.

Dezelfde coating vinden we terug op de vingerafdrukscanner. Eenmaal bekrast kan dit de werking ervan beïnvloeden. Pas dus op met muntjes in je broekzak. Ander opvallend puntje is de powerknop die van plastic is gemaakt. De laatste tijd worden knoppen juist vaak van metaal gemaakt. Maar we bewaren de schokkendste test voor het laatst; de gevreesde buigtest. En daarin faalt de Pixel 2 verschrikkelijk. Doordat Google een antennelijn op zo'n beetje het zwakste punt van de behuizing heeft geplaatst is daar ook waar het toestel breekt. En met breken bedoelen we letterlijk breken. In de test blijft het toestel nog wel gewoon werken en het scherm lijkt de scheur in de behuizing ook te overleven maar best is het niet. Je zou je kunnen voorstellen dat je in een broekzak hetzelfde overkomt.


Prijsvergelijker Google Pixel 2
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
64 GB Black
€ 529,18 € 529,18   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 2


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel