Google introduceert slimmere Pixel 2 en Pixel 2 XL


Google heeft tijdens een speciaal event de Pixel 2 en grotere Pixel 2 XL aangekondigd. Beide telefoons zijn vrijwel gelijk aan elkaar qua hardware, als grote uitzondering het schermformaat. Google richt met de Pixel 2-serie op hardware, software en kunstmatige intelligentie.

Echt enorm innoverend zijn de Pixel 2 en Pixel 2 XL niet, meer een doorontwikkeling. Ze lijken nog altijd op hun voorganger al zijn er subtiele verschillen. Zo zijn ze allebei gemaakt van aluminium met nog altijd een glazen paneel achterop al is deze wel wat kleiner geworden. De powerknop heeft nu een kleur en nog altijd zijn er twee formaten; een 5 inch en een 6 inch versie.

Google Pixel 2 event

De Pixel 2 is met z'n 5 inch het kleinste van de twee en kent dezelfde Full HD-resolutie als vorig jaar. Nieuw is de waterdichte behuizing met IP67-rating en de knijpbediening aan de zijkanten. Hier kun je momenteel alleen nog de Google Assistant mee oproepen. Ook nieuw zijn de naar voren gerichte stereo speakers. Verdwenen dit jaar is de koptelefoonaansluiting. In plaats daarvan zul je een adapter moeten gebruiken, een USB-C koptelefoon inpluggen of een Bluetooth headset koppelen. Dankzij de Bluetooth 5.1 ondersteuning met verbeterde codecs moet de geluidskwaliteit er niet onder lijden. Google heeft ook zelf een draadloze koptelefoon gemaakt; de Pixel Buds. Deze twee oordopjes zijn met elkaar verbonden via een gevlochten touw en kunnen naast het afspelen ook de Google Assistant bedienen en spraak live vertalen.

Pixel 2 XL

De Pixel 2 XL kent een groter 6 inch scherm wat een halve inch groter is dan zijn voorganger. Door het minimaliseren van de schermranden is het toestel toch nauwelijks groter geworden. Google past een P-OLED scherm van LG toe met een Quad HD+ resolutie. Ook hier nieuw zijn de stereo speakers. Google heeft verder de snelheid van de vingerafdrukscanner verbeterd en claimt nu de snelste van de markt te hebben.

Google Pixel 2 XL met Google Lens
De Pixel 2 XL met de Google Lens-app

Beide toestellen draaien standaard Android 8.0 Oreo met een licht aangepaste launcher. De zoekbalk zit nu onderaan zodat hij eenvoudiger te bereiken is en kan naast zoeken op internet ook contacten en apps vinden. Bovenin het scherm worden agendaitems getoond of vluchtinformatie. Op standby springt de Always-On display modus aan en toont naast de tijd en notificaties ook de naam van de artiest en nummer wat je momenteel hoort. Google noemt dit 'Now Playing' en er wordt hiervoor geen data naar Google verstuurd, alles gebeurt op het toestel zelf.

Beste camera ooit

Beide Pixels kennen een enkele hoofdcamera terwijl de concurrentie momenteel vooral twee gebruikt. Die twee camera's zijn handig om scherpte/diepte toe te voegen en de achtergrond onscherp te maken. Zowel de Google Pixel 2 als Pixel 2 XL kunnen dit ook maar dan met een enkele camera en de hulp van machine learning. De diepte wordt herkend door een Dual Pixel-autofocus. Voordeel hiervan is dat je ook met de selfiecamera zogenaamde portrait foto's kunt schieten.

Pixel 2 camera
Pixel 2-camera met DxOMark score van 98

Mede door dit en de overige verbeteringen aan de 12,2 megapixel camera met f/1.8 lens scoort de Pixel 2 en Pixel 2 XL een DxOMark score van 98, de hoogste ooit voor een smartphone. Niet lang geleden verpletterden de iPhone 8 Plus en Note8 de vorige hoogste score en nu dus zijn ze die begeerde titel alweer kwijt. Google wist vooral de videokwaliteiten te verbeteren, iets wat lukt door zowel optische beeldstabilisatie met elektronische beeldstabilisatie te combineren. Het gemis van een tweede camera betekent wel dat de Pixel 2 niet in staat is om zonder kwaliteitsverlies in te zoomen. Daar scoort de concurrentie dan ook beter op.

De Google Pixel 2 en Pixel 2 XL zijn vanaf vandaag te pre-orderen maar net als vorig jaar alleen in de VS, Canada, Australië, India, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Later dit jaar volgen ook Italië en Spanje. Dat wordt dus importeren en de extra prijs die dat meebrengt voor lief nemen. Prijzen voor de Pixel 2 starten vanaf € 799 voor het 64 GB model, de Pixel 2 XL begint bij € 939.


Prijsvergelijker Google Pixel 2

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 2


Prijsvergelijker Google Pixel 2 XL
Maandelijks Bijbetalen Minuten Internet      
Ben abonnement € 22,00 € 0,00 100 500 MB   Bekijk
hollandsnieuwe abonnement € 23,50 € 0,00 2000 2000 MB 4G Bekijk
Tele2 abonnement € 24,00 € 0,00 200 1000 MB 4G+ Bekijk
Vodafone abonnement € 24,50 € 0,00 150 500 MB   Bekijk
T-Mobile abonnement € 27,50 € 0,00 120 1000 MB   Bekijk
KPN abonnement € 33,00 € 0,00 onbeperkt 2000 MB 4G Bekijk
Simyo abonnement € 20,00 € 308,00 onbeperkt 2000 MB 4G+ Bekijk
Lebara abonnement € 20,00 € 332,00 onbeperkt 10000 MB   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 2 XL met abonnement


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel