DxOMark: Camera Samsung Note8 even goed als iPhone 8 Plus


De Apple iPhone 8 Plus heeft maar kort kunnen genieten van de titel "beste cameratelefoon ooit". De testers van DxOMark kennen dezelfde hoge score van 94 toe aan de Samsung Galaxy Note8. Dat cijfer is een gemiddelde dus beide telefoons kennen sterke en zwakke punten.

Eerst even de kale cijfers. De Samsung Galaxy Note8 kent achterop een tweetal 12 megapixel camera's die beiden voorzien zijn van optische beeldstabilisatie. Net als Apple past Samsung naast een groothoeklens een telezoom lens toe waarmee je het effect kunt bereiken van 2x optisch zoomen. Dat is niet alleen handig voor het dichterbij brengen van je onderwerp, je kunt er ook speciale effecten mee creëren zoals het onscherp maken van de achtergrond. Het is trouwens voor het eerst dat Samsung een dergelijke Duo Camera toepast in een Galaxy-smartphone.

Samsung Galaxy Note8 DxOMark score

En dat is de heren en dames van DxOMark dus niet onopgemerkt voorbijgegaan. Zij roemen de portret-mogelijkheden, zoom-kwaliteiten en snelle autofocus. Het toestel scoort iets minder op HDR, dus in situaties met zowel veel als weinig licht. Daar scoort de iPhone 8 Plus dan weer beter. Ook scoort de Note8 iets minder op video waar concurrenten als de Google Pixel en HTC U11 hem nipt voor blijven. Gaat het echter om het simuleren van bokeh (het onscherp maken van de achtergrond) dan laat de Galaxy Note8 de concurrentie ver achter zich. Knap want dit is pas Samsung's eerste poging met een dubbele camera waarbij dat mogelijk is. Benieuwd naar het volledige rapport met alle onderdelen? Klik dan op onderstaande bronlink.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Gold
€ 349,00 € 349,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel