Samsung verliest Italiaanse rechtszaak tegen Apple


Je zou het bijna vergeten tussen al het nieuws over nieuwe smartphones, maar de strijd tussen Apple en Samsung in rechtbanken over de hele wereld gaat ondertussen gewoon door. Samsung heeft nu bakzeil gehaald in Italië.

In de Italiaanse zaak eiste Samsung een verbod op de iPhone 4S. De nieuwe smartphone van Apple zou inbreuk maken op een aantal patenten van de Koreaanse fabrikant. Het gaat in dit geval vooral om technologie die het mogelijk maakt om een toestel te laten switchen tussen een CDMA en een GSM-netwerk. De iPhone 4S is het eerste toestel van Apple dat deze beide netwerktechnieken aankan, en dus overal ter wereld gebruikt kan worden.

apple iphone4s
Verkoop in Italië kan gewoon doorgaan

De strijd tussen Apple en Samsung leidde in sommige landen, zoals Australië, tot een verbod op een product van Samsung. Apple-producten werden nog niet verboden. Ondanks de strijd tussen de bedrijven blijven ze ook partners. Samsung maakt onderdelen voor de iPhone, waaronder de processor. In het kader van deze samenwerking vond onlangs nog een ontmoeting tussen CEO Tim Cook van Apple en een topman van Samsung plaats.

Bron: Macobserver.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel