Hands-On Nokia Lumia 800 op Windows Phone 7.5

· 6 reacties


Nokia presenteerde gisteren, 26 oktober 2011, de Lumia-serie in Londen. Deze toestellen betekenen een forse strategiewijziging voor het Finse bedrijf. Voor het eerst presenteren de Finnen een toestel dat draait op Windows Phone.

Wij mochten de Lumia 800 vandaag proberen. Het eerste dat opvalt zodra je de Lumia 800 vastpakt, is de degelijke bouwkwaliteit en de mooie afwerking van het toestel. De Nokia Lumia 800 is gemaakt van één blok polycarbonaat, waarin de uitsparingen voor de knoppen, de camera en het scherm gefreesd zijn. Over de kwaliteit kun je pas goed oordelen na het toestel een tijd gebruikt te hebben, maar de eerste indruk die het toestel op dit gebied achterlaat is positief.

Voor

Zodra we het toestel opstarten zien we een bekend besturingssysteem: Windows Phone 7.5, met de codenaam Mango. We maakten eerder al kennis met de HTC Radar, die ook op deze versie van Windows Phone draait. Nokia komt met een nauwelijks aangepaste versie van het OS, op twee belangrijke punten na, die we straks zullen bespreken. Met de 1.4 GHz-processor van Qualcomm die Nokia inbouwde, openen apps vlot. Was onze kritiek op de Radar van HTC, die een 1 GHz-processor heeft, nog dat sommige apps wat traag zijn, op de Lumia 800 gaat dat beduidend sneller.

Achter

Het scherm van de Nokia Lumia 800 ziet er mooi en scherp uit. De kleuren spatten van het scherm, en zwart is ook echt zwart. We zien hier de schermkwaliteit die er ook bij toestellen als de E7 en X7 positief uitsprong. Nokia heeft daar gelukkig niets op bezuinigd.

Boven

De camera van het toestel, een 8 megapixel exemplaar met Carl Zeiss lens, maakt (binnen) prima foto's. We zijn van Nokia gewend dat aandacht wordt besteed aan de camera. Dat maakt het merk waar.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel