Apple lanceert iPhone 4S

· 15 reacties


Apple heeft op haar hoofdkwartier in Cupertino de iPhone 4S gepresenteerd. Het nieuwe toestel werd gepresenteerd door Phil Schiller. De vernieuwing zit hem niet zozeer in de buitenkant, maar juist aan de binnenzijde.

Het ontwerp van de iPhone 4S is gebaseerd op dat van de iPhone 4. De antenne, die bij de iPhone 4 door vermeende ontvangstproblemen voor veel ophef zorgden, is verwerkt in de rand van het toestel. Ditmaal schakelt het delen van de antenna uit als dat voor storing zorgt. Net als de iPhone 4 heeft het toestel een 3.5 inch Retina-scherm. Op het eerste gezicht is het daarom moeilijk om verschillen te zien met de huidige iPhone, maar deze verschillen zijn er wel.

Apple iPhone 4S
Nieuwe Apple iPhone 4S

De iPhone 4S is een echte 'world phone' met ondersteuning voor netwerken wereldwijd. Het apparaat draait net als de iPad 2 op een A5-processor. Hiermee is de Apple iPhone 4S tot 7 maal sneller dan de iPhone 4. Daarnaast is er een 8 megapixel camera en is de GPS-functie dankzij diezelfde A5-processor een stuk verbetert.

De iPhone 4S zal beschikbaar zijn in het zwart en wit en in versies van 16, 32 GB en 64 GB. De prijzen liggen gelijk met de iPhone 4. De iPhone 4S is vanaf 14 oktober te koop in de Verenigde Staten. Nederland moet nog tot 28 oktober wachten op de iPhone 4S.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel