“Automatische tijdzone-instelling oorzaak batterijproblemen iPhone 4S”

· 8 reacties


Sommige gebruikers van de iPhone 4S, die sinds vrijdag ook in Nederland te krijgen is, melden problemen met de batterijduur van hun toestel. De oorzaak zou in locatiediensten op de smartphone zitten, waarschijnlijk in verband met tijdzone-instellingen.

De iPhone 4S kan zelf de tijdzone instellen, door via GPS bij te houden waar de gebruiker van het toestel zich bevindt. Zo geeft de smartphone van Apple altijd de juiste tijd weer, waar je ook bent. Het lijkt erop dat deze controle de batterij van het toestel van Apple ongewild snel leegtrekt. Ook als er geen aanleiding is om te denken dat iemand z’n tijdzone verlaat, zou het toestel te vaak de locatie blijven checken.

2011276 apple iphone4s

Apple heeft naar verluidt contact opgenomen met sommige gebruikers die problemen hadden, en laat bij deze iPhone-eigenaren een speciale app meedraaien, die de oorzaak van de klachten op moet sporen. Voordeel van de problemen met de iPhone 4S is dat deze waarschijnlijk met een software-update te verhelpen zullen zijn. De antenne-klachten van de iPhone 4 waren in 2010 een stuk moeilijker om aan te pakken.

Bron: Lifehacker.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel