Video hands-on Nokia Lumia 800 Windows Phone

· 2 reacties


We kennen de Nokia Lumia 800 momenteel vooral van de mooie plaatjes. Maar dat zegt natuurlijk niets over hoe snel hij aanvoelt, de kwaliteit van de materialen, etc. Als een plaatje 1.000 woorden zegt, dan zegt een video het hele verhaal.

Vandaar hebben we een onze kennismaking met de Lumia 800 op film hebben vastgelegd. Voor wie onze eerdere hands-on gemist heeft; Nokia's eerste Windows Phone voelt zeer degelijk aan en reageert dankzij de 1.4 GHz processor lekker vlot. De behuizing van polycarbonaat voelt degelijk aan. Bovendien is de kleur van het toestel helemaal in het materiaal meegegoten, waardoor een eventuele kras altijd de kleur van het toestel heeft.

Nokia Drive

De Nokia Lumia 800 komt met gratis en gesproken turn-by-turn-navigatie genaamd 'Nokia Drive'. Het bouwt voort op Nokia's eigen navigatiesoftware die meer dan prima functioneert. Nokia Drive is geen uitzondering. Het maakt hier en daar ook optimaal gebruik van Windows Phone, door bijvoorbeeld te 'swipen' door zoekresultaten. De duidelijk leesbare kaarten zijn in zowel 2D als 3D beschikbaar én zijn vooraf te downloaden. Zo laadt je thuis via gratis WiFi alvast de kaarten om niet onnodig dataverkeer onderweg te verbruiken. Dat noemen we nog eens handig. Ook de navigatiestem is te kiezen. Voor het Nederlands kun je kiezen tussen een mannen- en een vrouwenstem, maar er zijn ook allerlei andere talen gratis en makkelijk naar je toestel te halen.

Nokia Music

Naast een eigen navigatiesysteem heeft Nokia ook haar muziekdienst geïntegreerd. Naast een 'normale' muziekwinkel met ook Nederlandse content is een mogelijkheid om alleen muziek van een bepaald genre te beluisteren; de zogenoemde Mix Radio. Het leuke hieraan is dat er ook een offline-modus is waarmee je vooraf de muziek ophaalt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ook in een vliegtuig of ziekenhuis naar je favoriete muziek te luisteren. Speciaal voor de Nederlandse luisteraars is er een lijst met Nederlandstalige tophits, herkenbaar aan de foto van Jan Smit. Ben je meer van het bezoeken van concerten dan is de Gig Finder-optie een aanrader. Deze is naadloos gekoppeld aan Nokia Maps zodat je eenvoudig concerten van je favoriete artiest op de kaart kunt opzoeken en naartoe kunt navigeren. Direct een kaartje kopen kan helaas nog niet. Wel staat het telefoonnummer van de concertzaal of het theater vermeld.

Demo onder Symbian

Ook benieuwd hoe het is om met een Nokia Windows Phone te werken? Nokia heeft voor de gelegenheid een soort van WP7-emulator uitgebracht voor Symbian. Downloaden gaat via de Nokia Winkel, voorheen Ovi Store. Krijg alvast de smaak te pakken mocht de 800 in de winkel liggen. Dit zal overigens al 17 november het geval zijn.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel