RIM onthult exclusieve Porsche BlackBerry

· 3 reacties


Research In Motion wil met deze exclusieve door Porsche ontworpen BlackBerry-telefoon laten zien dat het ook hip, modern en exclusief kan zijn. Dat laatste is het zeker want met een verwacht prijskaartje van ongeveer $2.000 is de P9981 niet goedkoop.

Porsche heeft niet alleen de hand gehad in het opvallende roestvrijstalen uiterlijk van de P'9981, ook heeft Porsche het nodige gesleuteld aan de gebruikersinterface. Het lijkt daarom meer op een Porsche-telefoon dan een degelijke en zakelijke BlackBerry.

Porsche Design BlackBerry P'9981
Porsche Design BlackBerry P'9981

Het blijft echter niet bij een mooi gezicht, de speclist van de P9981 is ook best eigentijds. Het lijkt misschien qua eigenschappen nog het meest op de BlackBerry Bold 9900; een touchscreen-telefoon met 1.2 GHz processor en een 5 megapixel camera. Porsche is overigens geen onbekende in het maken van telefoons, voorheen maakte het samen met Sagem enkele uniek vormgegeven telefoons waaronder de P'9521.

Unieke PIN

Je krijgt van BlackBerry overigens bij de P'9981 ook een unieke PIN dat begint met '2AA'. Exclusiever kunnen ze het niet maken en dat mag ook wel voor bijna 2 duizend Amerikaanse dollars. Over de verkrijgbaarheid is nog niets bekend maar vermoedelijk weten ze bij de Porsche-dealer meer.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel