HTC verkoopt 93% meer telefoons dan een jaar geleden


De cijfers over het derde kwartaal van de Taiwanese telefoonfabrikant HTC laten wederom een groei zien. In vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2010 werden 93 procent meer smartphones verkocht. Ook de omzet en de winst groeiden.

De winst van HTC bedroeg 624 miljoen dollar, een stijging van zeven procent ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar, en een steeg ten opzichte van het derde kwartaal van 2010 met 68 procent. Het gaat dus goed met HTC, dat op de HTC Smart na, zich helemaal richt op het maken van smartphone. De Taiwanese fabrikant maakt daarbij gebruik van zowel het Android als het Windows Phone-OS.

2011256 htc sensation xe beats
Eén van de topmodellen van het afgelopen jaar: de Sensation XE

HTC zet daarbij vooral in op de productie van Android-toestellen, die worden opgewaardeerd met Sense, een in eigen huis ontwikkelde Android-schil. HTC ging onlangs een partnerschap aan met Beats by Dr. Dre, een grote audio-fabrikant. Doel van de samenwerking is om de geluidsweergave op de smartphones van het Taiwanese bedrijf te verbeteren, om de toestellen van het bedrijf op dat gebied boven de concurrentie uit te laten stijgen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel