iPhone 4S: nu snappen we het

· 12 reacties


Groot was de teleurstelling toen Apple met gepaste trots de iPhone 4S aankondigde en niet de 5. Achteraf begrijpen we het wel. Was de 4S Apple's plan B? Is het een eerbetoon aan de 4 die nog door Jobs persoonlijk werd aangekondigd? Staat de S voor Steve?

Het gaat natuurlijk was ver om te suggereren dat de 4S voor 'iPhone for Steve' staat, maar vast staat dat Tim Cook en velen binnen Apple wisten van het naderende einde van Jobs. Het getuigt van een enorme hoeveelheid professionaliteit om vol goede moed een productaankondiging te houden. Is het dan niet wat ongepast om in afwezigheid van Jobs een radicale opvolger aan te kondigen van een product waarvan hijzelf aan de wieg stond?

iPhone 5
Missing

Apple was wel degelijk met een vernieuwd design bezig. De daarvoor bedoelde hoesjes waren in grote getalen verkrijgbaar en diens leveranciers waren ervan overtuigd dat dít het nieuwe design was van de iPhone. Zo erg zelfs dat ze er geld-terug-garanties voor gaven. Voorheen lekte het design van iPhone's altijd uit via hoesjesfabrikanten. Hoe kon men er dit keer zo erg naast zitten?

Plan B

Het is niet ondenkbaar dat de iPhone 4S Apple's plan B was. Of de reden nou is omdat LTE- of NFC-chips nog niet klein en zuinig genoeg zijn, er productieproblemen waren in de assemblage of omdat het boegbeeld op z'n sterfbed lag. We kunnen achteraf niets anders dan lof hebben voor de mensen die de keynote van dinsdag hebben verzorgd. Er vallen achteraf heel wat puzzelstukjes op z'n plek. De 4S blijk nu zo gek nog niet. Niet vanwege z'n technologie maar vanwege z'n correctheid.

Afbeelding: Macrumors


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel