Android 4.0 Ice Cream Sandwich: alle update-beloftes op een rij


De komst van Android 4.0 Ice Cream Sandwich markeert een belangrijk punt in de geschiedenis van het mobiele besturingssysteem van Google. Veel fabrikanten van smartphones beloven een update. Wij houden ze voor je bij.

Samsung

Het eerste toestel dat een update ontving, was de Nexus S van Samsung en Google. Het ging hier om een kale Android-versie. Voor andere topmodellen van Samsung, werken de Koreanen aan een implementatie van de TouchWiz-skin op de nieuwe Android versie. De Samsung Galaxy S II krijgt de nieuwe versie van Android in het eerste kwartaal van 2012. Bezitters van de Galaxy Note moeten tot het tweede kwartaal wachten. De Samsung Galaxy S krijgt geen update, wegens gebrek aan ruimte op het toestel, aldus de Koreanen. Navraag over de Galaxy S Plus bij de Nederlandse afdeling van Samsung leert dat ook voor dit toestel zeer waarschijnlijk geen update komt.

2011318 2011310 2011130 android ice cream sandwich

HTC

HTC heeft een update beloofd voor de Sensation, Sensation XE, Sensation XL en de EVO 3D. De updates voor de Senastion en Sensation XE komen eind maart, de XL moet nog iets langer wachten. Daarnaast beloofde HTC ook een update voor de Desire S, de Desire HD, Rhyme en de Incredible S. Wanneer de update voor deze toestellen uitgerold zal worden, is nog niet bekend. Andere HTC toestellen krijgen zeer waarschijnlijk geen officiële Ice Cream Sandwich-update.

Sony (Ericsson)

De Japans/Zweedse fabrikant Sony (Ericsson) beloofde een update voor een groot aantal toestellen, en is daarmee de meest ruimhartige updater tot nu toe. Eigenaren van de volgende toestellen kunnen een update verwachten: Xperia arc en arc S, Xperia PLAY, Xperia neo en neo V, Xperia mini en mini pro, Xperia pro, Xperia active, Xperia ray en Sony Ericsson Live with Walkman. De update komt eind maart of begin april.

De Sony Xperia S, die in januari aangekondigd werd, zal met Android 2.3 op de markt gebracht worden, en krijgt in de loop van het jaar een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

LG

LG komt met een Ice Cream Sandwich-update voor een groot deel van de smartphone-portfolio. Je zult er wel even geduld voor moeten hebben. De LG Prada 3.0, Optimus 2X en Optimus Sol krijgen in het tweede kwartaal van 2012 een update. Op een update voor de LG Optimus 3D, Optimus Black moet je nog langer wachten: deze toestellen krijgen pas in het derde kwartaal een update.

Panasonic

De Panasonic Eluga komt op de markt met Android 2.3 Gingerbread. In de zomer komt een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich, zo belooft het Japanse bedrijf.

Motorola

Motorola heeft een update beloofd voor de Motorola Atrix, Atrix 2 en Razr. De Razr krijgt als eerste een update. Motorola heeft die ingepland voor het tweede kwartaal van dit jaar. De beide Atrix-toestellen krijgen in het derde kwartaal de laatste versie van Android.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel