MWC 2012: overzicht nieuwe telefoons

· 1 reactie


Na het MWC breekt de ideale periode aan om een nieuwe mobiel te kiezen uit het aanbod dat fabrikanten in de komende maanden in de winkel zullen leggen. Wij geven een overzicht van het nieuwe aanbod.

MWC Fira Barcelona
Het MWC-terrein

HTC

Het Taiwanese HTC toonde drie nieuwe toestellen. De One X en One S lijken sterk op elkaar, waarbij de One X iets groter is, en een snellere processor heeft. Het nieuwe Android-vlaggenschip van HTC wordt in Europa geleverd met een 1.5 GHz quad core processor van Nvidia. De One S moet het doen met een 1.5 GHz dualcore processor van Qualcomm, ook niet de minste. De One S heeft een scherm van 4.3 inch, het exemplaar op de One X meet 4.7 inch.


HTC doet met het nieuwe topmodel mee met de trend om de pixeldichtheid van de beeldschermen van mobiele telefoons steeds verder te verhogen. De One X heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels. De goedkopere HTC One V doet oude tijden herleven, en is duidelijk geïnspireerd door het design van de HTC Legend.

Nokia

Nokia verraste op het MWC met de 808 PureView, een 41 megapixel-toestel dat draait op het OS dat voorheen bekend stond als Symbian. Het is helaas nog niet bekend of deze telefoon ook naar Nederland komt. In de goedkopere Asha-serie presenteerde het Finse merk drie nieuwe telefoons: de Asha 302, 202 en 203. Deze featurephones draaien op S40 van Nokia.


Op het MWC kondigde Nokia aan dat de Lumia 900 ook in Europa te krijgen zal zijn. Ook presenteerde het merk de Lumia 610, een voordelig Windows Phone-toestel dat door minder geheugen goedkoop in de winkel gelegd kan worden.

LG

Met drie nieuwe toestellen was HTC een stuk bescheidener dan andere fabrikanten, zoals LG. Het Koreaanse bedrijf liet drie nieuwe toestellen in de L-serie voor design-toestellen zien, kwam met een nieuwe 3D-toestel, een tablet-telefoon en een nieuw topmodel met een quadcore-processor.


Met de Optimus L3 zet LG in op een publiek dat op zoek is naar een goedkope smartphone. Dat is te zien aan het toestel. Vooral de schermweergave is niet denderend te noemen, maar er moet ergens op bezuinigd worden om een toestel goedkoop in de winkel te kunnen leggen. De Optimus L5 en L7 zullen iets duurder zijn, en presteren (dus) ook beter.

De 3D Max is het nieuwe 3D-toestel van LG. De processor is iets sneller dan z’n voorganger, de Optimus 3D, maar vooral dunner. De LG Optimus 4X HD is de opvolger van de 2X speed, en daarmee het nieuwe topmodel van LG.

Sony

Sony presenteerde al eerder de Xperia S, en maakt het smartphoneprogramma op het MWC compleet met de iets goedkopere Xperia P en Xperia U. De eerstgenoemde heeft een scherm van 4 inch, de laatstgenoemde heeft een display met een diagonaal van 3.5 inch. Beide toestellen zijn duidelijk een broertje van de Xperia P, waarbij de Xperia U als extra feature heeft dat de doorzichtige balk onder het scherm mee kan kleuren met het display.


Samsung

In afwezigheid van de Galaxy S III, de vermeende opvolger van de Samsung Galaxy S II, zette Samsung op het MWC vooral in op eerder gepresenteerde Galaxy Note en een aantal nieuwe tablets. Op telefonie-gebied was er één echt nieuwtje: de Galaxy Beam, een toestel dat is uitgerust met een PICO-projector, een kleine beamer. Handig als je foto’s aan vrienden wilt laten zien, al werkt de telefoon vooral goed in het donker.


Daarnaast waren de al eerder aangekondigde Galaxy S Advance, Ace 2 en mini 2 op het MWC te zien. Deze toestellen zullen binnenkort beschikbaar zijn. Meer nieuws van Samsung op telefoon-gebied verwachten we de komende maanden, wanneer een nieuw Android-topmodel gepresenteerd zal worden.

Panasonic

Het was lange tijd stil rondom het merk, maar Panasonic keert terug op de mobieletelefoonmarkt met twee nieuwe toestellen: Eluga en Eluga Power. Beide telefoons draaien op Android, en zijn waterdicht, waarbij de Eluga Power met een 5 inch scherm het grootst van de twee nieuwe smartphones is.

Huawei

Het Chinese Huawei (spreek uit: WAH-wei) is de tweede outsider die op het MWC een gooi deed naar een deel van de smartphonemarkt. Net als HTC en LG komt het merk met een een quadcore-telefoon. De Ascend D quad heeft een 4.5 inch scherm, en komt ook naar Europa.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel