Apple toont Watch Series 3 met ingebouwde 4G


Apple is haar Keynote dit jaar begonnen met een nieuwe versie van de Apple Watch. De Watch Series 3 heeft ondersteuning voor mobiel internet zonder dat daar een gekoppelde iPhone voor nodig is. Enig minpuntje; het horloge hier voorlopig alleen zonder 4G uit.

Qua omvang en uiterlijk verschilt de Apple Watch Series 3 niet met zijn voorganger. Toch knap want Apple heeft er wel het nodige extra moeten instoppen denk aan antenne's en ruimte voor een simkaart. Om dat probleem op te lossen fungeert het scherm nu als antenne en door gebruik te maken van een veel kleinere eSIM (elektronische simkaart) is het horloge qua omvang gelijk aan de Series 2.

Apple Watch Series 3

De 4G-ondersteuning kan gebruikt worden om mee te bellen zonder dat daarvoor een iPhone aan gekoppeld moet zijn. Handig voor op het water bijvoorbeeld. De nieuwe Apple Watch Series 3 kent nog meer nieuwe trucjes. Zo is de workout-app verbeterd en zijn er nieuwe functies voor zwemmers. Ook doet de Apple Watch Series 3 nu meer met je hartslag. Zo herkent het horloge wat je hartslag in rust en tijdens herstel na een workout is. Ook herkent het horloge een onverklaarbaar hoge hartslag bijvoorbeeld tijdens rust. Je zou in dat geval eventueel een arts kunnen raadplegen.

watchOS 4

Samen met de Apple Watch Series 3 kondigde Apple watchOS versie 4 aan. Alle hierboven genoemde functies zijn daarin vertegenwoordigd. Daar boven op krijg je toegang tot Apple Music zodat je met de ingebouwde 4G-ondersteuning maar liefst 40 miljoen verschillende nummers kunt streamen of naar Beats 1 Live kunt luisteren. Ook aanwezig in watchOS 4 zijn nieuwe watch faces waaronder diverse karakters uit de film Toy Story. Apple watchOS 4 komt 19 september uit en is ook beschikbaar voor de eerste Apple Watch en de Apple Watch Series 2.

Apple Watch Series 3 uitvoeringen
Nieuwe kleuren en bandjes

Qua hardware kent de Watch Series 3 nu een dualcore-processor die tot 70% sneller is. Deze extra rekenkracht wordt nu ingezet om Siri tegen je terug te laten praten. En dankzij de ingebouwde W2-chip wordt draadloos WiFi tot 85% sneller en 50% zuiniger. Bovendien is er nu een hoogtemeter ingebouwd. Klinkt haast te mooi om waar te zijn en voor Nederland is dat het ook. Wij krijgen voorlopig alleen een versie van het horloge zonder 4G/LTE. De adviesprijs daarvan bedraagt 329 dollar, tegen 399 dollar voor de 4G-versie van de Series 3. Wel goed nieuws zijn de nieuwe kleuren en extra bandjes waaronder een nieuwe Gold Aluminium en een grijze keramieken variant. In Nederland is het horloge pas later dit jaar verkrijgbaar. Bij onze Oosterburen is dat al vanaf 15 september het geval.


Vermelde toestellen