Google geef beta Android Wear vrij gebaseerd op Oreo

Voorlopig kunnen alleen LG Watch Sport gebruikers zich aanmelden


Google heeft een beta vrijgegeven van Android Wear dat op Android 8.0 Oreo gebaseerd is. Voorlopig is het alleen beschikbaar voor gebruikers van een LG Watch Sport-horloge en de beta bevat nog voldoende fouten om je flink aan te ergeren. Oppassen dus.

Google kondigde deze update van Android Wear aan tijdens haar I/O event en het bevat vooral verbeteringen op het gebied van notificaties. Nieuw zijn bijvoorbeeld de notificatie kanalen waarbij je bepaalde notificaties van een specifieke app kunt filteren. Je kunt dit zelfs instellen vanaf je horloge. Ook stelt Google paal en perk aan het aantal apps dat op de achtergrond kan draaien. Dit moet de batterijduur verhogen wat altijd fijn is.

Android Wear Oreo beta
Notificatie kanalen in Android Wear

Zoals gezegd is de beta voorlopig alleen beschikbaar voor gebruikers van een LG Watch Sport. Om de teleurstelling nog groter te maken; dat slimme horloge is hier in Nederland niet eens verkrijgbaar. Uiteindelijk is het wel de bedoeling de update naar andere Android Wear-horloges te pushen. Erg lang moet dat volgens Google waarschijnlijk niet duren. Dit is vermoedelijk de enige beta release voordat Google de update vrijgeeft. Ben je op de één of andere manier toch aan een Watch Sport gekomen en wil je de beta installeren? Bekijk dan deze pagina. De beta kent nog wel enkele fouten zoals ontbrekende notificaties en niet werkende hartslagsensoren dus het is zoals altijd bij beta's oppassen geblazen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel