Fitbit Ionic is bedrijfs eerste echte smartwatch


Fitbit, bekend van de fitness trackers, komt voor het eerst met een echte smartwatch. De Ionic is weliswaar in staat om je sportieve levensstijl te meten maar dankzij een nieuw besturingssysteem en de mogelijkheid om apps van derden te installeren is het toch meer een smartwatch dan fitness tracker.

Natuurlijk hadden we al de Blaze en Surge maar deze Ionic is toch echt meer een smartwatch dan een verkapte fitness tracker. Al kun je trouwens prima je gezondheid meten dankzij de diverse ingebouwde sensoren. Fitbit heeft de Ionic namelijk voorzien van een nieuw besturingssysteem dat speciaal gericht is op slimme horloges. We zullen in de toekomst nog veel meer van Fitbit OS terugzien dat grotendeels gebaseerd is op het bewezen besturingssysteem van het overgenomen Pebble. Verwacht dus ook veel apps van derden.

Fitbit Ionic in verschillende kleuren
De Ionic; Fitbit's eerste échte smartwatch

Toch kent de Fitbit Ionic een stuk minder apps dan we van Pebble gewend waren. Apps zijn dus niet compatible en het is nog maar de vraag of ontwikkelaars warm zullen lopen om Fitbit aan een ecosysteem te helpen na het de keel omdraaien van Pebble. Het bedrijf kondigde samenwerkingen aan met AccuWeather, Strava, Pandora en Starbucks. De Ionic zelf is een horloge met vierkant aanraakgevoelig beeldscherm tot 1000 nits, GPS, hartslagsensor, zuurstofverzadiging-sensor, NFC, WiFi en Bluetooth. De bandjes lijken verwisselbaar en er zijn uitvoeringen in het grijs, zilver en oranje. Prijzen liggen net onder de 300 dollar, of 250 euro omgerekend. Hoeveel het horloge hier moet kosten en wanneer hij uitkomt blijft nog even onduidelijk.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel