Sony Xperia Z5-familie volgend jaar met Z5 Ultra uitgebreid


Sony kondigde afgelopen IFA in één klap de Xperia Z5, Z5 Compact en Z5 Premium aan. Grote afwezige was de Ultra-editie. Die behoort tot de grootste Xperia-telefoons die Sony uitgeeft. Maar niet getreurd want het toestel komt begin volgend jaar alsnog.

Nu waren er weinig geruchten over de Sony Xperia Z5 Ultra dus erg gemist hebben we hem niet. En omdat Sony al sinds de Xperia Z Ultra geen opvolger heeft aangekondigd gingen we er ook niet vanuit. Toch zou Sony met een Ultra-uitvoering van de Z5 bezig zijn en bedacht hebben dat de Snapdragon 820 van Qualcomm de ideale processor daarvoor zou zijn.

Sony Xperia Z Ultra
De Xperia Z Ultra was door z'n grote scherm een bijzondere verschijning

Mogelijke lanceerdatum zou begin 2016 zijn, maart om precies te zijn. Dan worden ook de eerste telefoons met een Snapdragon 820 van andere fabrikanten verwacht dus daar zou het prima mee kunnen concurreren. Deze Xperia Z5 Ultra zou dan verder over een 6,44 inch groot 4K-scherm beschikken, net als de Xperia Z5 Premium dus. We hebben het dus over een high-end model. Ook dezelfde 23 megapixel camera met snelle hybride autofocus zou weer van de partij zijn. Binnenin zouden we verder rekening moeten houden met een 4.000 mAh grote batterij. Hiermee kan Sony vermoedelijk weer 2 dagen accuduur garanderen. Natuurlijk moet één en ander nog maar blijken, het is altijd mogelijk dat plannen op het laatste moment aangepast worden.

Bron: Pricepony


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel