Kleinere Samsung Galaxy A3 drijft boven


Samsung breidt een hele serie van de metalen Alpha voor waarvan de Galaxy A3 er slechts één is. Het 4,5 inch grote toestel laat nu voor het eerst z'n gezicht zien en bovendien krijgen we z'n volledige lijst met eigenschappen cadeau.

De foto is uitgelekt dankzij de Chinese organisatie die belast is met het goedkeuren van producten voor de Chinese markt. De Galaxy A3 beschikt over een 4,5 inch AMOLED-scherm met een qHD-resolutie van 960 bij 540 pixels. Daarmee is hij een fractie kleiner dan de bestaande Galaxy Alpha.

Samsung Galaxy A3
De Galaxy A3

Dat gegeven trekt Samsung tot in het extreme door want de dikte van het toestel wijkt met 6,9 millimeter slechts 0,2 millimeter af van de Alpha. Qua camera is gekozen voor een 8 megapixel exemplaar met aan de voorzijde een nette 5 megapixel selfie-camera. Natuurlijk draait ook de A3 versie 4.4.4 van Android, oftewel KitKat. Om het geheel af te maken ligt er binnenin een Snapdragon 410 processor met 1 GB aan RAM. Dat laatste lijkt wel wat weinig maar we moeten zien wat daar in de praktijk van te merken is.

Galaxy A5 en A7

Niet lang geleden lekte de Galaxy A5 al veelvuldig uit. Dit toestel krijgt een 5 inch scherm met HD-resolutie. Naast de A5 werkt Samsung ook aan de Galaxy A7 dat een nog groter beeldscherm meekrijgt. Denk aan een exemplaar van 5,5 inch. Hiermee lijkt Samsung metalen Galaxy's voor iedere broekzak, groot tot klein, in petto te hebben. Wanneer alle modellen uitkomen is nog onbekend. Als de hoeveelheid informatie die momenteel uitlekt een voorbode is dan zouden we zeggen snel.

Bron: Tenaa


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Alpha

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Alpha


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel