Waarom 4K-video op de iPhone 6s 16 GB geen goed idee is


Eén van de belangrijkste verbeteringen van de iPhone 6s en 6s Plus is z'n nieuwe 12 megapixel iSight-camera. Voor het eerst is die in staat om 4K-video op te nemen. Waarom dat geen goed idee is als je voor het instapmodel gaat leggen we hier uit.

4K-video is in opkomst al zijn de schermen waarop je dat kunt afspelen nog in de minderheid. Er zijn echter wel steeds meer monitors en TV's die overweg kunnen met die veel hogere resolutie en zelfs YouTube heeft er ondersteuning voor ingebouwd. Het is dus slechts een kwestie van tijd of '4K' is het nieuwe 'Full HD'. Reden voor Apple om het in te bouwen in haar nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus.

Apple iPhone 6s 4K

Hoe hoger de resolutie hoe meer ruimte een filmpje inneemt. Was dat voor Full HD op 30 frames per seconde nog 130 MB per minuut, voor 4K video is dat opgelopen tot 375 MB. Kies je voor het instapmodel van 16 GB dan heb je ongeveer 25 minuten aan filmtijd. Je kunt namelijk niet de gehele 16 GB gebruiken maar flink minder omdat ook iOS 9 en alle apps ruimte in beslag nemen. Goedkoop is hier dus duurkoop. Er is al geruime tijd kritiek op Apple omdat het vasthoudt aan een 16 GB instapmodel. Veel van de concurrenten zijn inmiddels overgestapt op 32 GB.

Bron: Marques Brownlee


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Silver
€ 279,00 € 279,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel