De 4 grootste verrassingen van de Apple iPhone 6s en iPhone 6s Plus


Gisteravond kondigde Apple een handjevol nieuwe apparaten aan waaronder de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Nadat de stof is neergedaald bekijken wij wat de meeste indruk heeft gemaakt en waar we echt door verrast waren.

Nu lopen we al een tijdje mee en dus hebben we al veel dingen gezien. De markt heeft al veel dingen uitgeprobeerd, met wisselend succes. Of we onderstaande dingen nu echt vernieuwend vinden nee, maar door de manier hoe Apple ze heeft uitgewerkt zijn we wel positief verrast.

1. Live Photos

Wie een foto schiet met de iPhone 6s of iPhone 6s Plus neemt eigen een video op. Zo worden 1,5 seconde daarvoor en 1,5 seconde daarna ook opgenomen. Wie achteraf door deze foto's bladert kan ze daardoor tot leven wekken en zo momenten terug beleven. De critici zullen zeggen dat HTC dat al veel langer doet met Zoe, maar die manier is vrij omslachtig en niet bijzonder gebruiksvriendelijk te noemen. Apple's manier, of zoals ze het noemen Live Photos, lijkt dat wel en het gaat vrijwel geheel automatisch. Foto's worden er wel ongeveer een keer zo groot van maar met de online opslagdienst iCloud lijkt dat niet zo'n probleem.

Apple M9-chip op A9

2. Altijd luisterende Siri

Apple voorziet onze iPhones al enige tijd van de spraakgestuurde assistent Siri. Ze kan dingen voor je uitvoeren en opzoeken. Handig maar je moest tot voor kort wel altijd eerst een knop indrukken. Heb je je handen vol of zijn ze vies dan heb je dus een probleem. Niet met de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Doordat ze de M9-coprocessor hebben ingebouwd in de A9-processor en daardoor energiezuiniger is kan Siri altijd naar je luisteren. We kunnen tal van situaties verzinnen waarin dat handig is. Simpelweg "Hey Siri" roepen en ze staat voor je klaar. Wat er gebeurt als je in een ruimte met meerdere iPhones "Hey Siri" schreeuwt weten we nog niet.

Apple iPhone 6s in Rose Gold

3. Rose is het nieuwe goud

Samen met de al bestaande kleuren Silver, Space Grey en Gold introduceerde Apple gisteren ook een nieuwe kleur; Rose Gold. Ze hadden hem ook Pink kunnen noemen want hij is meer roze dan goud. Het is wel een opvallende keuze voor een nieuwe kleur. Hij zal namelijk niet iedereen aanspreken. Dat Apple juist z'n keuze heeft laten vallen op rose is dus opmerkelijk. Wil je opvallen dan kun je deze kleur dus niet negeren.

Apple iPhone Retina Flash

4. Retina Flash

Selfies schieten is de bom. Iedere telefoon hoort speciale selfie-functies te hebben anders hoor je er niet bij. Apple verhoogde niet alleen de selfiecam-resolutie maar introduceerde ook iets nieuws. Wie in het donker een selfie schiet krijgt hulp van het Retina-scherm. Dankzij een aparte chip licht dat scherm tot 3x feller op dan normaal. Heel kort en met een pre-flits om te meten hoeveel licht er precies nodig is. Ook wordt rekening gehouden met wat voor licht er nodig is. Zo wordt een zo realistisch mogelijke opname gerealiseerd. Nu passen sommige andere fabrikanten deze methode al eerder toe. Het bespaart het plaatsen van een fysieke LED-flitser aan de voorkant. Maar voor zover bij ons bekend is Apple de eerste die met een aparte chip en pre-flash toepast.

Al met al klinkt dat vrij positief. Toch hebben we ook zaken gevonden waar we minder over te spreken waren. We sommen ze hier op. Neem ook vooral de tijd om die lijst door te nemen mocht je van plan zijn een nieuwe iPhone aan te schaffen.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
Maandelijks Bijbetalen Minuten Internet      
Ben abonnement € 17,50 € 0,00 200 1000 MB 4G+ Bekijk
Tele2 abonnement € 19,00 € 0,00 200 1000 MB   Bekijk
hollandsnieuwe abonnement € 19,50 € 0,00 2000 2000 MB   Bekijk
Vodafone abonnement € 21,50 € 0,00 150 1000 MB   Bekijk
T-Mobile abonnement € 22,50 € 0,00 120 1000 MB   Bekijk
KPN abonnement € 30,00 € 0,00 150 2000 MB   Bekijk
Simyo abonnement € 20,00 € 209,00 onbeperkt 15000 MB   Bekijk
Lebara abonnement € 22,50 € 223,00 onbeperkt 10000 MB 4G Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s met abonnement


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com
32 GB
€ 278,99 € 278,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s Plus met abonnement


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel