LG presenteert Optimus G; verplettert concurrentie in bechmark

· 2 reacties


LG heeft nogmaals de Optimus G aangekondigd. Dit 8,45 millimeter dunne toestel is op alle fronten voorzien van de laatste techniek. Van beeldscherm tot batterij. In voorlopige benchmarks laat de Optimus G de concurrentie ver achter zich.

Specs zeggen niet alles, maar in het geval van de Optimus G zijn ze wel erg indrukwekkend. Een quadcore Snapdragon S4 Pro draaiend op 1,5 GHz, 2 GB RAM, een 4,7 inch True HD IPS Plus met In-Cell Touch en een resolutie van 1280 bij 768 pixels. En laten we de 13 megapixel Ultra Slim camera met High Accuracy PKG technologie niet vergeten. Zelfs de 2.100 mAh batterij is noemenswaardig dankzij de toegepaste volgende generatie Lithium Polymeer.

LG Optimus G
De LG Optimus G

In een Quadrant-benchmark behaalt de Optimus G zelfs een score van ruim 7.500, ruim een derde sneller dan de HTC One X. LG zelf omschrijft het werken met deze Optimus G als “Living Without Boundaries”. De specs lijken dat inderdaad te onderschrijven. Gelukkig blijft het bij specs alleen niet. LG heeft ook erg veel aandacht besteedt aan het uiterlijk. Ondanks dat het hier om onvervalste touchphone gaat. Zo is het uiterlijk voorzien van een gepatenteerde kristal-reflecterende finish waardoor de Optimus G nog mooier wordt. Volgens het persbericht moet het toestel in oktober in de voor haar belangrijke markten verschijnen. Of Nederland hier ook onder valt is onduidelijk. Wel bekend is dat er naast een versie met 13 megapixel ook een iets goedkopere 8 megapixel variant komt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel