LG laatste supersmartphone Optimus G gespot

· 3 reacties


"Als twee vechten om een been loopt de derde ermee heen", luidt het gezegde. En dat lijkt LG precies te doen. Terwijl Apple en Samsung bekvechten om ogenschijnlijk zinloze patenten sleutelt LG vrolijk verder aan haar laatste smartphone.

Wat vooral opvalt aan deze LG Optimus G is het scherm. Staat vooral Samsung bekend vanwege de productie van beeldschermen voor mobiele telefoons, LG beheerst dat trucje ook. En in plaats van AMOLED timmert LG verdienstelijk verder aan TFT. Het resultaat is een 4,7 inch IPS HD-scherm met een indrukwekkende 768 x 1280 pixels resolutie. Dit 'G2 Touch Hybrid Display' is 30% dunner waarmee het scherm nagenoeg aan het oppervlakte ligt.

LG Optimus G front
LG Optimus G

Een ander pluspunt van deze Optimus G is z'n processor. De LG 'G' zal één van de eerste zijn met een quadcore Snapdragon S4 Pro die op 1,5 GHz draait en gebruik maakt van 2 GB aan RAM-geheugen. Vooral in combinatie met Android Jelly Bean met z'n Butter Project moet de Optimus G vleugels geven. De bron is dan ook erg te spreken van de performance, en dat terwijl dit pre-productiemodel nog onder voorganger Ice Cream Sandwich draait.

LG Optimus G rear

Zelfs de achterzijde van deze Optimus G is noemenswaardig. We vinden er namelijk een 13 megapixel camera. Nu laten we ons niet meer gek maken door megapixels, dus we wachten nog even braaf op de eerste proefkiekjes van deze camera voordat we er een oordeel over vellen. Wel kunnen we verklappen dat we daar maar moeilijk op kunnen wachten. Het wordt namelijk alweer hoog tijd dat de al indrukwekkende Optimus 4X HD een opvolger krijgt.

Bron: Androidmx.net


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel