Qualcomm heeft leveringsproblemen Snapdragon S4 chipset


Chipfabrikant Qualcomm heeft problemen met het leveren van de nieuwste generaties van z'n chipsets, de Snapdragon S4. Dat blijkt uit tweets van Asus, dat door de problemen met de chipset getroffen wordt. Ook HTC gebruikt de S4.

De Snapdragon S4 is een snelle chipset, die ingezet wordt in de Amerikaanse versie van de HTC One X, de HTC One S en de Asus Padfone, een smartphone die in een tablet geklikt kan worden. Asus heeft al aangegeven door dat het tekort gevolgen heeft voor de levering van de tablet en smartphone. HTC heeft nog geen problemen gerapporteerd, en de One X lijkt vooralsnog ook gewoon leverbaar te zijn in de VS.

De Padfone van Asus is een van de toestellen die last heeft van het tekort
De Padfone van Asus is een van de toestellen die last heeft van het tekort

Ook Sony maakt gebruik van de chipset in de onlangs gelek LT29i. De Snapdragon S4 system on a chip is een van de eerste chipsets die is gebakken op 28nm, waarbij 28 nanometer de grootte van de transistoren op de chip weergeeft. Door deze kleiner te maken wordt een chipset compacter en enerrgiezuiniger, wat grote voordelen voor gebruik in mobiele telefoons heeft.

Na de bekendmaking van het nieuws verloor het aandeel Qualcomm zeven procent van z'n waarde. Qualcomm wil klanten helpen over te stappen naar een andere chipset van het bedrijf, maar denkt sommige klanten zullen overstappen naar een concurrent.

Bron: Asus


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel