Apple wil domeinnaam iphone5.com toe-eigenen


Inmiddels gaan wij er hier op de redactie vanuit dat de volgende iPhone simpelweg The New iPhone gaat heten, maar Apple neemt het zekere voor het onzekere en claimt alvast de domeinnaam.

We vinden de claim eerlijk gezegd wat flauw. Met een banksaldo van astronomische proporties had Apple de huidige eigenaar prima kunnen uitkopen. Domeinnamen worden nou eenmaal 'first-come first-served' uitgedeeld. Maar omdat de juridische afdeling van Apple natuurlijk niet stil mag zitten hebben ze een verzoek ingediend bij de World Intellectual Property Organization (WIPO) om de domeinnaam alsnog in handen te krijgen. Het is niet ondenkbaar dat Apple daardoor meer kwijt is aan advocaatkosten dan als ze de domeinnaam gewoon hadden gekocht.

WIPO iphone5.com

Nogmaals, denk niet dat de iPhone 5 ook zo gaat heten. Wij denken nog steeds aan "The New iPhone". MacRumors merkt terecht op dat het toch redelijk uniek is dat Apple iPhone-domeinnamen claimt. Voorheen claimde het alleen iPhone-domeinnamen op als er misbruik van werd gemaakt. Dat lijkt nu niet het geval. Achter iphone5.com zit een keurig forum. Apple's bedoelingen blijven dus nog even onduidelijk.Praat mee over dit artikel