LG ontkent te stoppen met Windows Phone


LG doet de geruchten dat het bedrijf stopt met het maken van toestellen die draaien op Windows Phone af als speculaties. Gisteren werd gemeld dat het Koreaanse bedrijf wilde stoppen met mobiele telefoons met Windows.

LG bracht in Nederland tot op heden slechts twee Windows Phone-toestellen op de markt. Feitelijk gaat het daarbij om hetzelfde toestel, dat na de update naar Windows Phone Mango een andere naam heeft gekregen. LG is daarmee niet de enige fabrikant die de nadruk legt op een ander OS dan Windows Phone. De meeste smartphones van het bedrijf draaien op Android.

LG Optimus 7

Sinds Microsoft en Nokia een overeenkomst sloten om toekomstige toestellen van het Finse bedrijf uit te rusten met het mobiele OS van Microsoft, lijken andere bedrijven terughoudender te worden met het uitbrengen van Windows Phone-toestellen. Marktpartijen zoals HTC, Samsung en LG kijken even de kat uit de boom, en laten de marketing over aan Nokia en Microsoft. Mochten zij succes hebben, dan stappen andere bedrijven ongetwijfeld weer in.

Bron: Pocketnow.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel