HTC kondigt met 8X en 8S eerste Windows Phone 8-modellen aan

· 3 reacties


HTC heeft tijdens een event in New York haar eerste Windows Phone 8 telefoons aangekondigd. De kleurrijke telefoons onderstrepen HTC's nauwe samenwerking met Microsoft en zijn deels gebaseerd op de Windows Phone Live Tiles.

Bovendien zijn zowel de HTC Windows Phone 8X als de 8S voorzien van Beats Audio en vervaardigt uit een unibody dat geinspireerd is op Windows Phone eigen Live Tiles.

HTC Windows Phone 8X
HTC Windows Phone 8X

Naast dat de 8X onder het vernieuwde Windows Phone 8 draait is het toestel tevens voorzien van een 4,3 inch scherm met HD 720p resolutie. Ook beschikt de Windows Phone 8X over een 8 megapixel camera met f/2.0 lens aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. Een dualcore processor op 1,5 GHz moet voor een snelle werking zorgen.

HTC Windows Phone 8S

Daarnaast kondigde HTC ook de Windows Phone 8S aan met een iets meer bescheiden 4 inch scherm. De resolutie komt uit op 800 x 480 pixels en is daarmee flink lager dan die van de 8X. Ook de cameraresolutie komt lager uit; 5 megapixel. Een front-facing camera ontbreekt. De HTC Windows Phone 8S is in verschillende kleurstellingen verkrijgbaar wat een uiterst speels resultaat oplevert.

HTC Windows Phone 8S
HTC Windows Phone 8S

De 8X zal naar alle waarschijnlijkheid al vanaf november verkrijgbaar zijn. De adviesprijs ligt op 549 euro zonder abonnement. Op de Windows Phone 8S moet tot december gewacht worden, daarvan ligt de prijs op 329 euro.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel