HTC Windows Phone 8 roadmap toont drie nieuwe telefoons


HTC werd samen met Nokia, Samsung en Huawei genoemd als de vier fabrikanten die als eerste met een Windows Phone 8-telefoon komen. Een uitgelekte roadmap van HTC toont dat het bedrijf 3 nieuwe Windows Phones in petto heeft.

Dat is als de roadmap natuurlijk echt is. De bron lijkt daar zeer zeker van. Het persbericht wat HTC heeft doen laten uitgaan na de aankondiging van Windows Phone 8 is daar in ieder geval in lijn mee. Hierin schrijft CEO Peter Chou dat we nog voor het einde van dit jaar enkele HTC-telefoons onder Windows Phone 8 mogen verwachten en dat het bedrijf "zeer toegewijd is" aan het nieuwe OS.

HTC CEO Peter Chou
CEO Peter Chou tijdens de introductie van de One-serie

De drie toestellen zijn; het instapmodel genaamd 'Rio'. Deze telefoon zou over een 4 inch scherm beschikken met de bekende en vertrouwde WVGA-resolutie van 800 x 480 pixels. Er zit een 5 megapixel camera op die video tot HD 720P kan opnemen. Het RAM-geheugen komt uit op 512 MB en er kunnen 3G-snelheden tot 14,4 Mbps behaald worden.

Mid-range Accord

Spannender wordt het met de 'Accord'. Niet alleen het scherm is met 4,3 inch groter, de resolutie komt uit op 1280 bij 720. HTC lijkt een Super LCD2-scherm te willen toepassen die bekend staat vanwege z'n goede eigenschappen. De camerasensor is 8 megapixels groot en video wordt in Full HD opgenomen. Tevens lijkt HTC gebruik te willen maken van NFC. Het RAM-geheugen is opgewaardeerd naar 1 GB en mobiel internetten kan op maximaal 42 Mbps.

Flagship Zenith

Toch is de Accord het midrange wat HTC op Windows Phone te bieden heeft, want het lijkt ook met de 'Zenith' te komen. Dit moet hét topmodel worden. Het schermdiagonaal komt uit op 4.7 inch met dezelfde 720P resolutie en het Super LCD2-panel. De cameramodule zou gelijk zijn aan die op de Accord, maar de processor zou naar verluidt een quadcore Qualcomm Snapdragon worden. We wisten al dat Windows Phone 8 met multi-core processors overweg kan en het is goed te zien dat een fabrikant het niet bij alleen dual-core houdt.

Bron: TheVerge.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel