LG introduceert nieuwe reeks met producten voor Europese markt


LG heeft de aanval ingezet en breidt voor het einde van dit jaar de Black label series uit met zes nieuwe modellen. Daaronder toestellen in een nieuwe formfactor, met UMTS, 2.0 Mpixel camera en ingebouwd geheugenkaartslot. LG wordt volwassen!

LG heeft de aanval ingezet en breidt voor het einde van dit jaar de Black label series uit met zes nieuwe modellen. Daaronder toestellen in een nieuwe vormfactor, met UMTS, 2.0 Mpixel camera en ingebouwd geheugenkaartslot. LG wordt eindelijk een volwassen merk dat zich kan gaan meten met de grote vijf binnen de Nederlandse markt. Vanaf nu spreken we dan ook over de grote zes.

De nieuwe modellen zijn een doorontwikkeling binnen de Black label series en de Chocolate Phone lijn die het merk LG de afgelopen maanden voor het eerst op de kaart zette. Binnen de vernieuwde lijn met modellen is een zeer duidelijk LG gezicht zichtbaar dat menig klant zal aanspreken. Modellen in diverse vormfactors en in diverse kleuren zijn binnenkort beschikbaar.

De markt is klaar voor LG, maar LG is vooral klaar voor de markt in de komende maanden waarin zij zich duidelijk zullen profileren als een merk met een groot aantal mooie producten. De 2.0 Mpixel camera, het geheugenkaartslot en onderdelen als flight mode, een eenduidig menu, een eenduidig bediening en eeen enorm trendy en stijlvolle reeks met toestellen zullen ervoor zorgen dat LG aan het einde van dit jaar een marktaandeel zal bereiken van 7% binnen de Nederlandse markt. In onze ogen een haalbare kaart!

De volgende modellen kan men de komende periode vanuit LG verwachten:

- LG KE800 Chocolate II
- LG KE820
- LG KG800 Pink Edition
- LG KG800 Red Wine Edition
- LG KG810
- LG KU800

Deze zes modellen zullen de komende maanden op de markt verschijnen al dan niet met de ondersteuning van een provider. De KE800 Chocolate II zal los gevoerd gaan worden, hetzelfde geldt voor de KE820. De KG800 Pink Edition zal alleen bij The Phone House verkrijgbaar zijn en rond Oktober de markt bereiken. De nieuwe KG800 Red Wine Edition is alleen voor behouden aan nieuwe en bestaande KPN klanten. Hetzelfde geldt voor de KU800 die alleen voor behouden is aan Vodafone klanten en zal de eerste Vodafone Live! UMTS telefoon worden vanuit LG. De LG KG810 is momenteel al op de markt verkrijgbaar.

Om duidelijk aan te geven wat de nieuwe modellen in zich hebben, hebben we van ieder model hieronder een korte preview gegeven. Nieuwe gebruikers die interesse hebben in de toestellen kunnen terecht op de toestelpagina's van de betreffende modellen en kunnen zich daar opgeven voor de toestelnotificatie mailing. Zodra het toestel leverbaar is kan men van ons gratis een mail verwachten. (Van de KE800 is nog geen toestelpagina's beschikbaar. Zodra de informatie van LG binnen is zal deze aangemaakt worden en kan men de specificaties en gemaakte foto's bekijken.)

LG KE800

Bekend vanuit Korea en daar al als opvolger van de KG800 verkrijgbaar onder de merknaam Cyon. De nieuwe KE800 ook wel Chocolate II genoemd zal bij ons eind Oktober de markt bereiken. Het nieuwe toestel mag als opvolger van de KG800 gekwalificeerd worden, maar is eerder een uitbreiding binnen de reeks met Chocolate phones.

Het toestel zal wat duurder geprijsd gaan worden dan de KG800 en LG mikt met het toestel meer op de exclusievere klant. Anders gezegd men wil roeren in de pap die Samsung heet. De KG800 is namelijk gepositioneerd ten opzichte van de E900 en de nieuwe KE800 zal een aanval doen op de duurdere modellen binnen onder andere de Samsung range. Denk hierbij aan de huidige D900.

Heeft LG enige kans van slagen? Wel degelijk. De nieuwe KE800 is schoonheid van een toestel die in de varianten zilver en goud de markt zal bereiken. De zilveren versie zal als eerste volgen de komende weken.

Aanboord van het toestel vindt men de standaard KG800 specificaties inclusief een 2.0 Mpixel camera, geheugenkaartslot voor MicroSD geheugenkaarten, flight mode, flitser en natuurlijk de speciale touchpanel toetsen. Deze drukt men niet fysiek in, maar men raakt ze aan.

LG KE820

We horen iedereen al denken. Jeetje wat lijkt de nieuwe KE820 veel op de nieuwe Samsung P310. Iedereen die dat denkt heeft gelijk. De KE820 lijkt verdacht veel op de nieuwe Samsung telg. Zoveel zelfs dat de specificaties gelijkwaardig aan elkaar zijn. De P310 en KE820 bieden beide een 2.0 Mpixel camera, zwart menu, MicroSD geheugenkaartslot, speciale lederen cover en een 262.000 kleuren TFT scherm.

De verschillen zitten hem in het uiterlijk waarover iedereen zelf zal moeten oordelen, de bediening van het toetsenbord dat bij LG beter lijkt te zijn, de aanwezigheid van touchpanel toetsen op de E900 en vooral de prijs. De LG KE820 wordt namelijk goedkoper dan de Samsung.

Het zal een hete strijd gaan worden tussen beide en NieuweMobiel.NL zal daarin proberen duidelijkheid te scheppen met een vergelijkingsreview tussen beide. We zullen aan de hand van beide bepalen welk model de beste keuze is voor de consument. We kijken er nu al naar uit.

(De getoonde KE820 wijkt af van het uiteindelijke model. De zilveren rand rond het toestel zal op het uiteindelijke model niet meer aanwezig zijn.)

LG KG800 Pink Edition & Red Wine Edition

Vond je de kleur van de zwarte KG800 niks? Wellicht is de roze of de rode iets voor je! LG brengt naast de witte en zwarte versie de komende weken een roze en wijn rode versie van de KG800 op de markt.

De roze versie zal alleen verkrijgbaar zijn bij The Phone House. Men heeft het alleenrecht op het product. De nieuwe wijn rode versie is een lust voor het oog. De speciale rode metallic kleur geeft de KG800 iets heel speciaals. De kleur is uniek, nog nooit getoond op de huidige markt en zal op voorhand een hit zijn. De Red Wine Edition is alleen verkrijgbaar voor toekomstige of huidige KPN klanten.

De specificaties van de huidige modellen zijn aan elkaar gelijk. Het uitgebreide pakket waarin de modellen geleverd zullen gaan worden en de meegeleverde accessoires zijn aangepast aan de kleur van het toestel.

LG KG810

De nieuwe KG810 is sinds deze week verkrijgbaar op de Nederlandse markt. De eerste echte Chocolate clamshell vanuit LG is op Dealershow door onze handen gegaan. Het toestel zal geplaatst gaan worden in dat gedeelte van de markt waarin momenteel alleen de Motorola V3i vist. Andere opponenten zijn er simpelweg niet.

De KG810 bevat een 1.3 Mpixel camera, Bluetooth stereo audio ondersteuning, touchpanel MP3 speler toetsen op de voorkant van het toestel en een stijlvol zwart design.

LG KU800

De laatste telg die hier besproken wordt is de nieuwe KU800; het allereerste UMTS toestel van het merk op de Nederlandse markt. Het toestel zal samen met Vodafone Live! UMTS op de markt gebracht gaan worden de komende weken.

De KU800 is gebaseerd op de KG800, maar is iets dikker en vooral minder breed. Het toestel heeft op de voorkant een videogesprek camera gekregen en aanboord UMTS. Deze functie biedt de mogelijkheid om diverse content zoals video's, afbeeldingen en beltonen te downloaden vanaf de Vodafone Live! portal.

Verder is het toestel uitgerust met een MicroSD geheugenkaartslot, 2.0 Mpixel camera, flight mode, flitser en natuurlijk de speciale touchpanel toetsen. Deze drukt men niet fysiek in, maar men raakt ze aan.

Overig LG nieuws

Als laatste valt er nog vanuit LG te melden dat de nieuwe LG KG338 en de KE600 de Nederlandse markt niet zullen bereiken. De toestellen die NieuweMobiel.NL mocht aanschouwen tijdens de LG Dealershow passen niet binnen de huidige positionering van het merk binnen de markt; verklaarde Dirk-Jan van Heteren van LG Mobile. Ook wij zullen er geen traan om laten.

Tevens wist Dirk Jan van Heteren ons te melden dat er begin volgend jaar een Windows Mobile smartphone gaat komen vanuit LG. Het toestel is gebouwd in een candybar/monoblock vormfactor en draait op Windows Mobile 5.0 smartphone editie. Het complete toestel zal bedient worden door middel van touchpanel toetsenbord. Ook het numerieke deel van het toetsenbord zal in touchpanel toetsen worden uitgevoerd.

Deze eerste stap van LG richting de smartphone markt was lang verwacht en zal nu waarheid worden. Het idee achter het toestel en de manier waarop men het zal gaan uitwerken zal een unicum zijn binnen de huidige markt van smartphones. We kunnen nu al niet meer wachten. Rond 3GSM in Februari hopen wij meer informatie over de nieuwe LG telg te kunnen melden.

Nieuwe gebruikers die interesse hebben in de toestellen kunnen terecht op de toestelpagina's van de betreffende modellen en kunnen zich daar opgeven voor de toestelnotificatie mailing. Zodra het toestel leverbaar is kan men van ons gratis een mail verwachten. (Van de KE800 is nog geen toestelpagina's beschikbaar. Zodra de informatie van LG binnen is zal deze aangemaakt worden en kan men de specificaties en gemaakte foto's bekijken.)

Directe links naar de nieuwe LG modellen:

- LG KE800 Chocolate II
- LG KE820
- LG KG800 Pink Edition
- LG KG800 Red Wine Edition
- LG KG810
- LG KU800



Praat mee over dit artikel