Apple verkoopt recordaantal iPhones 5S en 5C tijdens openingsweekend


Afgelopen weekend ging in 11 landen de verkoop van start van de nieuw aangekondigde iPhone 5S en 5C. Apple zegt 9 miljoen exemplaren te hebben verkocht tijdens dit eerste weekend waarin beide modellen in de verkoop gingen.

Helaas splitste Apple niet de verkopen tussen iPhone 5S en de inmiddels hier ook verkrijgbare 5C. We weten dus niet hoeveel mensen voor welk model kozen, al gaan er onbevestigde schattingen dat voor iedere iPhone 5C er drie iPhone 5S over de toonbank gingen. Apple bracht nooit eerder gelijktijdig twee verschillende iPhone-modellen uit dus de getallen zijn moeilijk te vergelijken met eerdere gevallen. Feit is wel dat Apple nooit eerder in drie dagen tijd 9 miljoen iPhones verkocht. De verkoop van vooral de iPhone 5S zorgt hier en daar voor problemen. Het model zou in veel winkels zijn uitverkocht en vooral de gouden uitvoering is in het begin erg schaars.

iPhone 5S

iOS 7

In hetzelfde persbericht kondigde Apple aan dat 200 miljoen gebruikers zijn overgestapt op het nieuwe iOS 7. Het is de eerste echte grote wijziging aan het mobiele besturingssysteem en dat levert nogal wat problemen op. Zo is de interface niet altijd consistent en levert hier en daar problemen op. Op Sloppy UI is een leuke verzameling te vinden van voorbeelden.


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Partly
16 GB White Refurbished
€ 99,00 € 99,00   Bekijk
Green Mobile
16 GB White Refurbished
€ 105,00 € 105,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Prijsvergelijker Apple iPhone 5C
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Partly
Pink Refurbished
€ 104,00 € 104,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5C


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel