Honor 7i aangekondigd met roterende camera


Honor, of beter gezegd Huawei, heeft de Honor 7i officieel voorgesteld. Het toestel beschikt over een bijzondere roterende cameramodule die van achter naar voren gedraaid kan worden. Onduidelijk is of het toestel ook hier op de markt komt.

Plaatjes van de Honor 7i waren al uitgelekt al leek het er toen nog op dat er van een schuivend systeem gebruikt zou worden. Daar blijkt in deze persfoto's weinig van over. Het systeem is ingeruild voor een 180 graden roterend exemplaar zodat de hoofdcamera ook als selfiecamera gebruikt kan worden.

Honor 7i roterende camera
De Honor 7i met z'n roterende camera

Naast de roterende camera krijgt de 7i een 5,5 inch groot beeldscherm mee waarop een Full HD-resolutie geprojecteerd wordt. Binnenin treffen we verder een Snapdragon 616-processor aan die begin deze maand is aangekondigd. Het betreft een octacore-processor waarvan de ene helft op 1,5 en de andere helft op 1,2 GHz geklokt is. Er is ook een vingerafdrukscanner ingebouwd, die vinden we terug aan de linkerzijkant van het toestel. Of dit ook voor rechtshandigen een logische plek is laten we aan jou over. De behuizing van de Honor 7i is van metaal en meet slechts 7,8 millimeter in dikte. Er wordt voorlopig alleen op de Chinese website van Huawei melding gemaakt van de Honor 7i. Of er ook een internationale uitrol komt lijkt niet voor de hand te liggen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel