Firmware Update Friday - Week 34


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Nokia Lumia 920, Lumia 820, Lumia 720, Lumia 620, Lumia 520 en de HTC One X.

Nokia Lumia 920, 820, 720, 620, 520 - Lumia Amber

Vanaf afgelopen maandag is Nokia in Nederland begonnen met de uitrol van de grote Windows Phone-update die beter bekend staat als 'Amber'. Nokia benadrukt overigens dat het nog tot eind september kan duren voordat iedereen de update binnen heeft. We hebben het dan over gebruikers van een Lumia 920, 820, 720, 620 en 520. De update gaat via het toestel zelf dus je krijgt vanzelf bericht.

Nokia Lumia Amber-update

De Amber-update bevat naast de Windows Phone GDR2-functies ook nog enkele Lumia-specifieke features. Zo wordt met de update de FM-radio geactiveerd, is er Glance Screen, Data Sense en Storage Check. Verder zijn er tal van verbeteringen doorgevoerd in de camera-app. Ook wordt je toestel geschikt gemaakt voor de Nokia Smart Camera-app. De Lumia 920 krijgt Nokia Pro Camera die we ook op de Lumia 925 en 1020 zullen aantreffen.

Benieuwd wanneer jouw toestel aan de beurt is? Nokia heeft een speciale Amber-pagina ingericht om je op de hoogte te houden, wel even naar het kopje 'Netherlands' scrollen.

HTC One X - Android 4.2

Tot slot ook erg goed nieuws voor misschien wel het mooiste toestel van 2012; de HTC One X. Alhoewel hij niet meer de nieuwste is krijgt hij toch een nieuwe(re) Android-versie aangemeten. HTC is in Europa begonnen met het uitrollen van Android 4.2.2 naar de One X. Daarbovenop krijgen gebruikers ook de nieuwste versie van HTC Sense; versie 5. De update belooft ook functies zoals BlinkFeed, nieuwe lock screen widgets, een batterijindicator in de statusbalk, Sleep Mode en nog meer. De update weegt zo'n 380 MB dus het downloaden over WiFi is raadzaam.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel