Nokia 515 is nieuwe aluminium featurephone


Nokia heeft de van aluminium vervaardigde 515 officieel aangekondigd. Het is dat het logo van Nokia erop staat, maar hij had net zo goed van Apple kunnen zijn. Het is simpelweg een elegante telefoon.

Nokia zegt het zelf ook in het persbericht; de 515 is een premium telefoon. Dat komt niet alleen door het toepassen van kwaliteitsmaterialen zoals aluminium, maar ook door kleine ontwerpdetails. De Nokia 515 is bovendien erg functioneel dankzij de optionele Dual SIM-uitvoering met Easy Swap-functionaliteit.

Nokia 515
De Nokia 515

Nieuwe richting?

Eigenlijk is de Nokia 515 helemaal niet zo noemenswaardig. Het toestel ondersteunt bijvoorbeeld helemaal geen WiFi. Echter, mogelijk gaat de 515 toch de geschiedenisboekjes in vanwege de nieuwe 'design language'. Gaat Nokia voortaan meer aluminium telefoons maken? Aluminium Lumia's bijvoorbeeld. Op zich geen verrassing; de Lumia 925 bestaat al gedeeltelijk uit aluminium.

Van de Nokia 515 valt verder te zeggen dat hij over een bescheiden 2,4 inch QVGA-scherm beschikt dat voorzien is van het krasbestendige en duurzame Gorilla Glass 2. Verder prijkt aan de achterzijde een 5 megapixel camera met flitser die video in slechts QVGA schiet. Handig is de panorama en self portrait-functie. Met die laatste schiet je toch foto's van jezelf door gesproken instructies om je recht in beeld te krijgen.

De Nokia 515 wordt vanaf september in een select aantal markten verwacht. Of en zoja wanneer Nederland volgt moet nog blijken. Prijzen voor een los toestel liggen rond de 115 euro.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel