Firmware Update Friday - Week 35


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Sony Xperia Z Ultra, Xperia S, Xperia SL, Xperia acro S, Nokia 110, 111, 112, 113 en 114.

Sony Xperia Z Ultra - v14.1.B.1.510

We beginnen deze week met een update voor de Xperia Z Ultra van Sony. Dit monster ontving enkele weken geleden al een update maar Sony heeft weer een update in petto. Het is een flinke update met ondersteuning voor X-Reality for Mobile en verbeteringen voor de algehele performance en batterijduur. Ook zijn er nieuwe widgets en nieuwe achtergronden.

De update is zo'n 770 MB in omvang en vereist een connectie met PC Companion om uit te voeren. Momenteel rolt Sony de update voor haar Aziatische gebruikers en het is nog niet helemaal bekend wanneer Nederlandse gebruikers aan de beurt zijn. Erg moet dat niet zijn want momenteel is het toestel hier nog niet (officieel) verkrijgbaar.

Sony Xperia S, Xperia SL, Xperia acro S

Het is niet de enige Sony die deze week een verse update ontvingen, ook de oudere Xperia S, Xperia SL en acro S ontvingen er eentje. Na de update blijft de Android-versie op 4.1 Jelly Bean maar er zijn wel veranderingen in de camera, apps en services, de batterij en de hardware en UI. Sony heeft ze allemaal netjes opgesomd op een speciale update-pagina.

De update moet de komende weken beschikbaar komen.

Nokia 110, 111, 112, 113 en 114 - v3.51

Ook weer een update voor een reeks dumb- en featurephones van Nokia; de 110, 111, 112, 113 en de 114. Opvallend want meestal krijgen smartphones een update. Nokia wil ook gebruikers van een telefoon die enkele tientjes kost voorzien van nieuwe verbeterde software. Update 3.51 brengt een fix voor de Media Player waarbij in sommige vallen albums, artiesten en genre's niet correct werden herkend. Ook zou de algehele prestaties zijn verbeterd.

Om te updaten is de Nokia Suite nodig. Het hele update-proces wordt op deze pagina uitgelegd.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel