Firmware Update Friday - Week 32


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de HTC One M9, de Samsung Galaxy S6 en S6 edge en de Google Nexus 4, Nexus 5 en Nexus 6.

HTC One M9 - Android 5.1

HTC rolt vanaf deze week Android 5.1 uit onder haar klanten met een One M9. Het gaat om update met nummer 2.10.401.1 die dik 800 MB groot is. Deze update bevat Android 5.1 Lollipop en biedt tevens diverse batterijverbeteringen. De M9 is de eerste HTC die de Lollipop-update mag ontvangen. De update komt via de lucht binnen en kan zonder computer worden uitgevoerd.

Samsung Galaxy S6 en S6 edge

Samsung heeft afgelopen een tussentijdse update uitgebracht voor haar vlaggenschepen de Galaxy S6 en S6 edge. Algemeen aangenomen werd dat de update bedoeld was om het Stagefright-lek te dichten maar na testen blijkt dat niet het geval te zijn. De changelog spreekt van verbeteringen aan de prestaties en stabiliteit. De Android-versie blijft op 5.1.1 staan en het build-nummer gaat naar G920FXXU2BOGB voor de S6 en G925FXXU2BOGF voor de S6 edge.

Google Nexus - Stagefright-fix

Google heeft wel speciaal voor het Stagefright-lek een update uitgebracht voor haar Nexus-lijn. De nieuwe factory images zijn beschikbaar voor de Nexus 4, 5, 6 en diverse tablets. Los van deze updates zal Google regelmatig updates uitbrengen om beveiligingslekken het hoofd te bieden. Android-updates zullen 2 jaar na het uitbrengen van nieuwe Nexus-toestellen binnenkomen, beveiligingsupdates juist 3 jaar. En nadat een Nexus-product uit de verkoop wordt gehaald in de Google Store zullen ze nog 18 maanden lang beveiligingsupdates ontvangen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel