HTC-gebruikers klagen over ongevraagde advertentie-notificaties


HTC kondigde onlangs aan te beginnen met tonen van advertenties in BlinkFeed dat onderdeel uitmaakt van haar Sense-interface. Maar nu lijkt de fabrikant ook te zijn begonnen met het ongevraagd tonen van advertenties als notificatie.

Enkele gebruikers klagen hier nu over op ondermeer Reddit. Sommigen kregen in het notificatieoverzicht een advertentie over een nieuwe film. De notificatie laat zich eenvoudig verwijderen en vormt op zich niet zo'n probleem maar toch verbazen diverse HTC-eigenaren waaronder die van de One M9 zich over de ongevraagde reclame.

HTC advertentie notificatie

Het in problemen verkerende HTC probeert nieuwe manieren te zoeken om geld te verdienen, vooral nu de verkoop van telefoons terugloopt. Ergens moet iemand van HTC bedacht hebben dat het een goed idee is om bestaande klanten te bestoken met reclame. Of die klanten daarop zitten te wachten en van gediend zijn is natuurlijk nog maar de vraag. Het uitzetten van reclame in BlinkFeed en als notificatie is overigens wel via een instelling uit te zetten. In de forumpost op Reddit schrijven echter wel opvallend veel eigenaren klaar te zijn met HTC en niet meer een nieuwe HTC te kopen. Of het zover ook uiteindelijk komt moet nog blijken.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel