Deze Nokia smartphones krijgen Android 10


Heb jij een Nokia smartphone en vraag je je af of en zoja wanneer je Android 10 mag verwachten? Wacht niet langer want de officiële roadmap naar Android 10 is hier.

Sinds Nokia Android-telefoons maakt, en in het bijzonder Android One, zitten ze bovenop updates. Ergens moet dat want een Android One-telefoon krijgt gegarandeerd nog 2 Android-upgrades naast de maandelijkse beveiligingsupdates. Het bedrijf achter de Nokia-smartphones, HMD Global, heeft nu iets meer informatie gegeven over het toekomstige update-schema. Kort samengevat; ze zijn er mee bezig.

Android 10 roadmap Nokia smartphone

De Nokia 9 PureView, 8.1 en 7.1 zijn als eerste aan de beurt. Die ontvangen als eerste Android's nieuwste versie, voorheen Android Q genaamd. Dat moet ergens in het vierde kwartaal van 2019 gebeuren. Dan staat ook de lancering van Android 10 gepland dus erg lang na die aankondiging hoeven eigenaren niet te wachten. De Nokia 6.1, 6.1 Plus en 7 Plus volgen daarna, ergens rond de jaarwisseling. Eenmaal in het eerste kwartaal van 2020 aangekomen zijn de Nokia 2.2, 3.1 Plus, 3.2 en 4.2 aan de beurt. Later in het kwartaal volgen ook de Nokia 1 Plus, 5.1 Plus en 8 Sirocco. Iets meer geduld moeten eigenaren van een Nokia 1, 2.1, 3.1 en 5.1 opbrengen. Hun toestel krijgt pas ergens in het tweede kwartaal 2020 een update naar Android 10.

Dark Theme

De roadmap bevat nog één grote maar; de exacte uitroldatum kan per markt verschillen vanwege externe factoren. Het kan in het ergste geval dus iets langer duren dan hier beloofd. Google heeft al enkele details rondom Android 10 vrijgegeven. Zo krijgt het een nieuwe vorm van besturen via gestures. Daarmee lijkt een eind te komen aan de terug-knop die van oudsher in Android te vinden is. Ook krijgt het overal een Dark Modus (genaamd Dark Theme), lokale spraakherkenning en verbeterde privacy-instellingen. Android 10 wordt dit najaar verwacht.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel