Motorola kondigt One Action aan met groothoek-videocamera


Lenovo heeft zojuist via een persbericht de Motorola One Action gepresenteerd. Het toestel kan zelfs in portrait mode landscape video's schieten dankzij een ultra groothoeklens. Het toestel is meteen te verkijgen.

We maken er onszelf niet vaak schuldig aan; vertical video. Het rechtop houden van je toestel kan soms handig zijn maar is het meestal niet. Het levert namelijk balken op als je het terugkijkt op TV of computerscherm. De Motorola One Action moet een einde maken aan vertical video syndrome dankzij een 117° ultragroothoek-videocamera.

Motorola One Action in het grijs
De nieuwe Motorola One Action in Denim Blue

Je kunt met de Triple Camera achterop namelijk verticaal video schieten en landscape terugkijken op het 6,3 inch grote 21:9 CinemaVision-scherm. Die functie moet volgens Motorola vooral handig zijn voor het maken van actievideo's waarbij je geen tijd hebt om je telefoon ander vast te houden. Dat scherm kent net als de One Vision een schermgat in de linkerbovenhoek. Die is bedoeld voor de selfiecamera.

Motorola One Action in Nederland

De Motorola One Action is verder uitgerust met een 3500 mAh dikke batterij wat genoeg moet zijn om je de dag door te helpen. Het toestel wordt aangedreven door een processor van Samsung; de Exynos 9609. Deze octa-core processor heeft de beschikking over 4 GB aan werkgeheugen. Het standaard opslaggeheugen is met 128 GB lekker ruim en bovendien uit te breiden tot maximaal 512 GB via een geheugenkaartje. De Action ligt meteen in de winkels voor een adviesprijs van 259 euro in de kleuren blauw (Denim Blue) en wit (Pearl White).


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel