LG ververst K-serie met instappers K40S en K50S


LG heeft haar K-serie voor komend seizoen geüpdatet. Voorafgaand aan de IFA-consumentenbeurs kondigde het de K40S en K50S aan. Beiden zijn relatief grote modellen met tenminste een dubbele camera en grote batterijen.

Het is vooral de K40S die baat heeft bij de update. De schermranden zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor een nagenoeg randloos FullVision-scherm met HD+ resolutie. Het schermformaat is uitgerekt naar 6,1 inch met bovenin een inkeping voor de 13 megapixel selfiecamera. Achterop is het aantal camera's verdubbeld waardoor je nu ook een camera met groothoeklens tot je beschikking hebt.

LG K40S New Aurora Black
De LG K40S in New Aurora Black

De batterij van de K40S is vergroot naar 3500 mAh al is het met het toegenomen schermformaat nog maar de vraag of hiermee de accuduur beter is. LG maakt gebruik van een nog naamloze octacore-processor op maximaal 2 GHz en het model wordt geleverd met 3 GB aan werkgeheugen en Android 9.0 (Pie). LG denkt hem ergens in oktober in de winkels te hebben. Beschikbare kleuren zijn New Aurora Black en New Moroccan Blue. De LG K40S heeft een bescheiden adviesprijs van 149 euro.

LG K50S

Iets uitgebreider is de LG K50S. Die krijgt als één van de weinige instapmodellen achterop drie camera's; 13 megapixel camera met snelle en betrouwbare PDAF-autofocus, 5 megapixel camera met groothoeklens en een 2 megapixel dieptecamera. Die laatste verzorgt bij de portretmodus de achtergrondvervaging terwijl de groothoeklens er voor zorgt dat hele groepen op je foto passen.

LG K50S New Aurora Black
En de iets grotere K50S

De K50S krijgt verder een groots 6,5 inch scherm mee van hetzelfde FullVision-type als z'n kleinere broertje. Ook hier een HD+ resolutie en inkeping voor de selfiecam. De batterijcapaciteit komt uit op 4000 mAh. Beide modellen zijn voorzien van de militaire MIL-STD-810G standaard waardoor ze tegen een stootje kunnen maar niet echt robuust zijn. Ook zijn ze beiden voorzien van een speciale Google Assistant-knop aan de zijkant waarmee je de assistent direct kunt aanroepen. Ook de K50S komt in oktober in het zwart en blauw uit tegen een verwachte verkoopprijs van 199 euro.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel