Android Q heet officieel Android 10

Weg zijn de namen van toetjes en lekkernijen


Google grijpt de 10e versie van Android aan om de gehele identiteit om te gooien. Zo is er een nieuw logo en gaat de naamgeving ook op de schop. Noemden we iedere versie naar een toetje, gerecht of lekkernij; vanaf Android Q heet Android gewoon Android 10.

We gaan Android's gekke versienamen missen. Maar volgens Google leverde het bij sommige mensen teveel verwarring op en was het voor sommige mensen niet meteen duidelijk dat Android Lollipop nieuwer is dan Android KitKat. En daarom stapt het over op een nummer die met iedere versie simpelweg wordt opgehoogd. Ook nieuw is het logo waarbij de robot niet geheel verdwijnt maar wel grotendeels. Alleen de bovenkant van het gezicht blijft over, in samenzijn met z'n naam die voor de gelegenheid een iets ronder lettertype krijgt.

Nieuwe Android logo
Het vernieuwe Android-logo

De groene kleur blijft, zij het dat hij iets feller is geworden. Daarmee lijkt Google weer wat terug te gaan naar het begin van Android waarbij die kleur ook zo fel was. Volgens Google kun je het nieuwe logo geleidelijk aan overal aantreffen. Een officiële lancering van Android 10 volgt later in het najaar. Al eerder gaf Google aan zich met, toen nog Android Q, op 3 hoofdzaken te willen richten; Innovatie, Veiligheid & Privacy en Digitaal welzijn. Klik hier voor een uitgebreidere beschrijving met nieuwe Android 10 functies.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel