Google introduceert Bubbles met tweede beta van Android Q


Iedereen die de eerste beta van Android Q gedownload heeft kan nu alweer met de tweede beta aan de slag. Google heeft de beta beschikbaar gesteld voor Pixel-eigenaren. Naast het oplossen van bugs brengt de beta nieuwe functionaliteit; Bubbles.

Bubbles is een nieuwe manier voor Android om te multitasken. De icoontjes zweven mee van app naar app en eenmaal aangeklikt krijg je een venster. Ideaal voor messaging-apps al hebben veel van die populaire apps al iets soortgelijks geïntroduceerd. Denk aan Chat Heads van Facebook. De functionaliteit wordt nu dus standaard beschikbaar voor app-ontwikkelaars.

Android Q bubbles

Iets waar ontwikkelaars nu ook mee aan de slag kunnen is met vouwbare schermen. Google heeft haar emulator namelijk geschikt gemaakt voor veranderende schermformaten. Zo kunnen ze hun apps compatible maken voor dergelijke telefoons, denk aan de Mate X van Huawei en Galaxy Fold van Samsung. Het downloaden van de beta van Android Q is niet zonder risico. Google zegt duizenden bugs te hebben ontvangen. Een goede reden om niet je dagelijkse telefoon hiervoor te gebruiken. De definitieve versie van Android Q wordt pas later dit jaar verwacht. Dan horen we ook z'n uiteindelijke naam.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel